22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

 

Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας, η πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς. Την ίδια ώρα, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Οι λίγες εταιρείες των γνωστών οικογενειών καταγράφουν καθαρά κέρδη 2,2 δις ευρώ σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η κυβέρνηση τις φορολογεί για 373 εκατομμύρια μόνο! Αν αυτό δεν είναι αναδιανομή πλούτου από το λαό στην ολιγαρχία, τότε μόνο ληστεία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα προβλήματα αυτά έχουν γιγαντωθεί μετά και τον άδικο πόλεμο στην Ευρώπη. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η αγωνία για το μέλλον μας είναι μια καθημερινότητα και δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι κυρίως αποτέλεσμα των κυβερνητικών αποφάσεων με τις οποίες δε μπορούμε να συμβιβαστούμε.

Φτώχεια, ανεργία και ακρίβεια έχει σφίξει σαν θηλιά το λαιμό όλων μας την ώρα που κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές ξεδιάντροπα εκμεταλλεύονται τις κυβερνητικές καρέκλες και την αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισαν για να πλουτίσουν οι ίδιοι και οι γνωστοί «ημέτεροι» στις πλάτες μας.

Με τους αγώνες μας μόνο θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση για να επαναφέρουμε το κοινωνικό κράτος, την δημοκρατία, την προστασία της εργασίας από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

 

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους

Λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων

Αυξήσεις στους μισθούς

Μέτρα για την ακρίβεια στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια

Οι λαοί χρειάζονται ειρήνη-Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοέμβρη

στις 11 πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ