Ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία Green Properties

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 09:40 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία Green Properties

 

Η εταιρεία Green Properties Design and Construction, με γραφεία στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, εφάρμοζε και εφαρμόζει πλήθος αντεργατικών πρακτικών, μεταξύ των οποίων και μηνιαίες ανανεωνόμενες ατομικές συμβάσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε μισθωτούς μηχανικούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Το αποκορύφωμα των πρακτικών αυτών ήρθε όταν ομάδα εργαζόμενων κατέθεσε γραπτό υπόμνημα με εργασιακά αιτήματα στην εταιρεία, στο πνεύμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που διεκδικεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, και η τελευταία αντί άλλης απάντησης προχώρησε σε αυθαίρετες, ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις 11 εξ αυτών, με την μέθοδο της μη ανανέωσης της σύβασης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των απολυμένων είναι συναδέλφισσες/οι αρχιτεκτόνισσες/ες, κάποιες εκ των οποίων μητέρες μικρών παιδιών. Οι απολύσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα έρχονται σε μια περίοδο ανόδου του κατασκευαστικού κλάδου, ισοδυναμούν με μια απόπειρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων.

Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και αποστέλλει στα μέλη του συνοδευτικά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Αναγνώστηκε 636 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.