Παρουσιάστηκε η πρόταση του σωματείου Δήμου Βύρωνα για τα απορρίμματα

Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρουσιάστηκε η πρόταση του σωματείου Δήμου Βύρωνα για τα απορρίμματα

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 11/2 το απόγευμα στο Δημαρχείο Βύρωνα η παρουσίαση της πρότασης του σωματείου εργαζομένων για την διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη.

Η πρόταση αυτή είναι συνέχεια της δράσεων του σωματείου με στόχο ένα διαφορετικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη. Ζητούμενο η μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή, η ενίσχυση και διεύρυνση των ξηρών ανακυκλώσιμων υλικών και η συλλογή βιοαποβλήτων που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα πιλοτικά να εφαρμόζεται από το Δήμο.

Αυτά πρέπει να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σήμερα και όχι αύριο χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων.

Το σωματείο επιμένει να διεκδικεί το τέλος ανακύκλωσης να καταβάλλεται στο Δήμο για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγει χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών (ιδιωτικά εναλλακτικά συστήματα). Ενώ επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμος που η υπηρεσία του Δήμου από το 2008 έχει ξεκινήσει την περισυλλογή με διαλογή στην πηγή για τέσσερα ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς να έχει συνάψει σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία ΕΕΑΑ Α.Ε. των μπλε κάδων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρεμβήκαν στη συζήτηση το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη περιφέρεια Αττικής κ. Πρωτούλης και η κ. Σακοράφα βουλευτής του ΜέΡΑ 25 και αντιπρόεδρος της βουλής. Επίσης, ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης, αντιδήμαρχοι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων της πόλης και εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Σακοράφα έχουν καταθέσει αναφορά και ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς με τα αιτήματα και τις προτάσεις του σωματείου.

Αναγνώστηκε 732 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.