Να ακυρωθεί η πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση, του Θανάση Πετράκου*

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 10:54 Συντάκτης: Θανάσης Πετράκος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Να ακυρωθεί η πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση, του Θανάση Πετράκου*

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με την επίθεση της Ρωσίας και τον εν εξελίξει πόλεμο, πέραν των άλλων δραματικών συνεπειών, θα έχουν και σοβαρές συνέπειες στην ενεργειακή ασφάλειας και επάρκεια της χώρας.

Η κυβέρνηση, με την απόφασή της το 2019 για πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση, εκτός από τις συνέπειες που υπάρχουν με τις δραματικές αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, μετέτρεψε τη χώρα σε μια χώρα επισφαλή σε ό,τι έχει να κάνει με την ενεργειακή της ασφάλεια και επάρκεια.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το φυσικό αέριο στο κατ’ εξοχήν καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους για την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας. Γι’ αυτό τον λόγο επιβάλλεται σήμερα η κυβέρνηση να ακυρώσει το σχέδιό της για την πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση, διαφορετικά θα επωμιστεί όλες τις ευθύνες για τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Οι δε οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης οφείλουν να απαιτήσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση να ακυρωθεί το σχέδιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης και να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ άμεσα όλες.

* Ο Θανάσης Πετράκος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

 

Αναγνώστηκε 792 φορές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.