Τη Δευτέρα αν μετρηθούμε θα βγούμε παραπάνω

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 11:48 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ηριάννα και ο Τάσος στοχοποιήθηκαν για τις πολιτικές και διαπροσωπικές τους επιλογές από τους πιο σκοτεινούς κρατικούς μηχανισμούς, τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και στερήθηκαν την ελευθερία τους χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

 

 

 

 

Παρόλο που έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις σε κείμενα, ανακοινώσεις και τοίχους για τον Τάσο και την Ηριάννα, κάθε φορά, έστω και μία νέα πρόταση ή φράση μοιάζει να έχει κάτι να προσφέρει. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι τον τελευταίο καιρό από καμία συζήτηση δημόσια ή ιδιωτική δεν λείπουν αυτά τα δύο ονόματα, δύο νέων ανθρώπων που πληρώνουν άδικα και πολύ ακριβά το τίμημα των πολιτικών και κοινωνικών τους επιλογών. Πράγματι δεν είναι μόνο ο αναρχικός χώρος και η επαναστατική Αριστερά, που μιλούν για το συγκεκριμένο θέμα. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ανακοινώσεις αθλητών, επιστημόνων, συνθήματα οπαδών ομάδων που παίρνουν θέση υπέρ του Τάσου και της Ηριάννας.

 

Τι είναι όμως αυτό που έκανε υπόθεση ενός τόσο διευρυμένου κι ενδεχομένως αντιφατικού κομματιού της κοινωνίας, τις ιστορίες των δύο αυτών ανθρώπων; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ίδια την ουσία των δύο αυτών περιπτώσεων. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν για τις πολιτικές τους και διαπροσωπικές τους επιλογές από τους πιο σκοτεινούς κρατικούς μηχανισμούς, τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και στερήθηκαν την ελευθερία τους χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η 7η Ιουλίου, όταν αθωώθηκε ο Τάσος Θεοφίλου, ήταν μέρα χαράς για όλον αυτόν τον κόσμο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έδειχνε την αλληλεγγύη του το προηγούμενο διάστημα. Ο Τάσος επέστρεψε λοιπόν μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ανάμεσά μας και τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω και την Ηριάννα, στις 17/7 που εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της, ήταν τα πρώτα λόγια όλων. Και ξαφνικά, η ψυχρή λογική αναμειγμένη με το αίσθημα της οργής απέναντι στην αδικία αναρωτιέται, τι γίνεται με τα πέντε χρόνια άδικης στέρησης της ελευθερίας του Τάσου και πως επιστρέφονται και πόσους ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουμε να γυρίσουν πίσω απ’ εδώ και στο εξής; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Τάσος Θεοφίλου, λέγοντας ότι αυτός ο αγώνας θα έχει και επόμενους σταθμούς.

 

Αμέσως επόμενος σταθμός λοιπόν η Ηριάννα Β.Λ., όπου τη Δευτέρα στις 17/7 εκδικάζεται η αίτηση αναστολής για την αποφυλάκισή της στο Εφετείο Αθηνών. Θα είμαστε εκεί για να την πάρουμε πίσω. Τη χρειαζόμαστε όσο κι αυτή εμάς για τις μεγάλες μάχες που ακολουθούν κι έχουμε να δώσουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Είναι ειλικρινά δύσκολο να σκεφτεί κανείς ανάλογη προσμονή για τον ερχομό της Δευτέρας, σε σημείο που το Σαββατοκύριακο να μοιάζει σαν ένα παραπάνω χρονικό εμπόδιο.

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου θα είμαστε στο εφετείο Αθηνών. Στο τέλος γυρνώντας θα είμαστε κατά μία περισσότεροι… 

Π.Κ.Π.

Αναγνώστηκε 2518 φορές Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:48
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.