Επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκίμμη 10 χρόνια μετά, του Σταμάτη Κυριάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 08:34 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκίμμη 10 χρόνια μετά, του Σταμάτη Κυριάκη

 

 

 

 

Εκτεταμένη χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης στην Κέρκυρα που αντιδρούν στην μετατροπή της γης τους σε σκουπιδότοπο.

 

Η δολοφονική στάση επίθεση των ΜΑΤ είχε στόχο την οργή των κατοίκων της Λευκίμμης απέναντι σε μια κυβέρνηση που του υφάρπαξε την ψήφο τους με ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Υπάρχουν φόβοι για γενικευμένα επεισόδια και ακραίες μορφές σύγκρουσης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά κατοικούν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή δίπλα σε πεδίο μάχης.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ακόμη καμιά ανακοίνωση από οποιονδήποτε εκπρόσωπο του δήμου, της περιφέρειας ή της κυβέρνησης. Φαίνεται έτσι η συνενοχή τους κι η απροθυμία τους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την επίθεση των ΜΑΤ. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, ΣΥΡΙΖΑίοι και ΑΝΕλίτες είναι πλέον επικίνδυνοι και κρύβονται για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους!

 

Τα πρώτα 7 λεωφορεία με πάνοπλους Ματατζήδες, κατέφθασαν τα ξημερώματα της Τρίτης προκειμένου να επιβάλουν δια της βίας στους κατοίκους της Λευκίμμης και της Κέρκυρας την δημιουργία άλλης μιας χωματερής-τέρας.

 

Ως γνωστόν αυτό είχε επιχειρηθεί και δέκα χρόνια πριν από την τότε κυβέρνηση. Τότε σκοτώθηκε μια γυναίκα στην διάρκεια των συμπλοκών και δεκάδες κάτοικοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Ακολούθησε μια μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια με δεκάδες δίκες.

 

Η σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων νήσων (επίσης του ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρεί κάτι ανάλογο. Αφού ροκάνισαν τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια χωρίς να βάλουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων δηλώνουν σήμερα ότι η δημιουργία μια ακόμα χωματερής είναι μονόδρομος.

 

Έτσι η δημοτική και περιφερειακή αρχή μαζί με την κυβέρνηση κατάφεραν το ακατόρθωτο. Η Κέρκυρα έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος .

 

Το δημοτικό συμβούλιο έχει σχεδόν όλο παραιτηθεί. Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την αλλεπάλληλες παραιτήσεις διαλύεται. Αυτή την ώρα ετοιμάζονται και άλλες παραιτήσεις .

 

Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε στην πόλη της Κέρκυρας μια διαδήλωση χιλιάδων κατοίκων που πολιόρκησε το ιστορικό κτήριο του Σαν Τζιάκομο με το σύνθημα «Δεν παέι άλλο».

 

Ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος είναι σε πλήρη απομόνωση . Δεκάδες κόμματα και φορείς εκδίδουν ανακοινώσεις και συμπαραστέκονται ενεργά στους κατοίκους της Λευκίμμης ενώ γίνονται διεργασίες για ευρύτερες κινητοποιήσεις σε όλο το νησί που βρίσκεται πλέον σε απελπιστική κατάσταση. Στις διαδηλώσεις παίρνουν μέρος και ξένοι τουρίστες με δικά τους πανό.

 

Αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική τότε αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένας εφιάλτης για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες με συνέπειες για την υγεία αλλά και την οικονομία του νησιού.

 

Αναγνώστηκε 1641 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 06:30
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.