Τα καψώνια έφεραν την αυτοκτονία, ένας φαντάρος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 21:39 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα καψώνια έφεραν την αυτοκτονία, ένας φαντάρος

Οργή κι αγανάκτηση κι ένα αναπάντητο «θα μπορούσε άραγε να αποφευχθεί;» αισθανόμαστε όλοι και όλες μπροστά στην αυτοκτονία του 22χρονου φαντάρου Ε.Τ.

Ούτε ολόκληρο το όνομα του νέου αυτού συνανθρώπου μας δεν καταφέρνουμε να μάθουμε, για να μπορέσουμε έστω να τιμήσουμε με αξιοπρέπεια τη μνήμη του.

Για τα αστικά επιτελεία και τα κοράκια των ΜΜΕ θα παραμείνει ένας ανώνυμος, ένα τραγικό αλλά τυχαίο γεγονός, ένα ακόμη άρθρο για να γεμίσουν τη μια μέρα τα σάιτ κι τις εφημερίδες τους για να ξεχαστεί την επομένη, μία ακόμη αναφορά στα υπουργικά έγγραφα.

Όμως ο συνάδελφος, συνφάνταρος είναι ένας από εμάς, μία ακόμη ψυχή που κονιορτοποιείται στην πολεμική μηχανή του στρατού, που τεμαχίζεται στη σύγχρονη κοινωνία της αποξένωσης, της μοναξιάς, της ατέρμονης πίεσης της επιβίωσης.

Γι’ αυτό και τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν είναι ανάξιο προσοχής και μνημόνευσης.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί. Υπάρχουν ευθύνες. Η κατάσταση στα στρατόπεδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου βαίνει πλέον ανεξέλεγκτη, όπως μαθαίνουμε από πληροφορίες φαντάρων που υπηρετούν εκεί. Ελάχιστος κόσμος για το μέγεθος των εργασιών, εντατικοποιημένοι ρυθμοί, υπερβολικές υπηρεσίες, καθημερινές αγγαρίες, καψώνια που οδηγούν στην εξάντληση ακόμα και στον τραυματισμό φαντάρων, καθημερινή σωματική και ψυχολογική πίεση, κλίμα τρομοκράτησης και απειλών απέναντι στους φαντάρους. Κι όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός ψυχολόγος για να απευθυνθούν οι φαντάροι αν αισθανθούν την ανάγκη. Αντιθέτως, τα στρατόπεδα εκεί έχουν μετατραπεί λίγο πολύ σε τηλεοπτικό στούντιο για να μεταβαίνουν συχνά πυκνά επιτελείς του στρατού και του υπουργείου στα πλαίσια της εσωτερικής πολεμοκάπηλης προπαγάνδας. Η όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και του πυρετού πολεμικής προετοιμασίας, ειδικά για τις χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα, έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες για τους φαντάρους μας.

Για την αυτοκτονία του νέου φαντάρου και συνάδελφου μας υπάρχουν ευθύνες.

Κι αυτές βαραίνουν τον υποστράτηγο της 95 ΑΔΤΕ, βαραίνουν τα στελέχη του στρατοπέδου που ενώ γνώριζαν την εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση του συναδέλφου μας, δεν έπραξαν εγκαίρως.

Αντιθέτως είναι αυτοί που διαιωνίζουν την εντατικοποίηση και την πίεση μέσα στα στρατόπεδα.

Ευθύνη έχει το ΓΕΣ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ…

Αναγνώστηκε 1894 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.