Έκρυθμη η κατάσταση στη Λευκίμμη μετά τον ακρωτηριασμό διαδηλωτή, του Σταμάτη Κυριάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 15:18 Συντάκτης:

 

Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης την Κυριακή το βράδυ στην Λευκίμμη ένας νέος άνδρας 32 χρόνων έχασε το δεξί του χέρι από ανάφλεξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Η συνεχιζόμενη κατάληψη της Λευκίμμης από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα στους κατοίκους οι οποίοι ζουν καθημερινά σε ένα καθεστώς κατοχής με συνεχείς προσβολές, ύβρεις και προπηλακισμούς καθώς και επιθέσεις με χημικά από την πλευρά των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα οι κάτοικοι είχαν ζητήσει από τον δήμαρχο να επιτραπεί σε μια τριμελή επιτροπή να εισέλθει στον ΧΥΤΑ προκειμένου να δουν εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα για την εναπόθεση δεμάτων με ανακυκλώσιμα υλικά. Τελικά, η επιτροπή δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τα ΜΑΤ.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στον νεαρό και τον τραυμάτισε βαριά.

Ακολούθησαν δυό (μέχρι τώρα) αυτοκινητοπομπές από την Λευκίμμη προς την πόλη της Κέρκυρας με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο για αρκετή ώρα και να ματαιωθούν πολλές πτήσεις.

Η κατάσταση είναι άκρως τεταμένη σε όλο το νησί πόσο μάλλον που κάθε συνοικία και χωριό της Κέρκυρας φιλοξενεί πλέον και από μία μικρή χωματερή που κάνει την ζωή των κατοίκων αφόρητη.

Όλοι οι κοινωνικοί φορείς του νησιού διεκδικούν την αποχώρηση των ΜΑΤ από την Λευκίμμη, τη δημιουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των χωματερών που λειτουργούν στο νησί.

Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι οι βουλευτές (2 του ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΧΑ) είναι εξαφανισμένοι μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο και την Περιφέρεια.

Οι διαθέσεις του κόσμου διαρκώς αγριεύουν και πολλοί πλέον τους απειλούν ανοιχτά και επώνυμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.