Ο δήμαρχος Βύρωνα ας μην ψάχνει συνένοχους, Πέτρου Μπογιάκου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 18:32 Συντάκτης:

 

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Βύρωνα κ. Άκη Κατωπόδη για τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της διοίκησης του Σωματείου για τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλησε να εφαρμόσει άμεσα με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή, με τα λεγόμενα του Δημάρχου ότι έχει συναντηθεί με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων και έχει συζητήσει αναλυτικά αρκετές φορές για το θέμα, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα γιατί όχι μόνο δεν είχαμε συναντηθεί μέχρι προχθές (όχι μόνο για αυτό αλλά για κανένα θέμα συζήτησης) και άρα αν όχι με εμάς, με ποιους συναντιόταν όλο αυτό τον καιρό ο Δήμαρχος γιατί πραγματικά αναρωτιόμαστε.

Αλλά ας πάμε στην ουσία .

Εντέχνως στην αρχή ήθελε να μπερδέψει τον ακροατή χρησιμοποιώντας αντί για το ξεκάθαρο ιδιωτικές εταιρείες σε συστήματα ανακύκλωσης...

Όσο όμως κι αν αλλάζει ρούχα ο Μανωλιός η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί...

Τι είπε τελικά ο Δήμαρχος με απλά λόγια…

Ότι καταφεύγει στην παραχώρηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών γιατί είναι ανεπαρκής. Ανεπαρκής στην πρόβλεψη, ανεπαρκής στο σχεδιασμό, ανεπαρκής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Και τώρα τρέχοντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τα ξεπουλάει οπουδήποτε. Επειδή δεν έκανε τίποτα μέχρι τώρα.

Μήπως δεν προλάβαινε;

Μα 2,5 ολόκληρα χρόνια είχε περιθώριο να σκεφτεί, να οργανωθεί και να δράσει.

Και έφτασε ο ίδιος να μιλάει για αναγκαίο κακό η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία... 

Και αντί να συμμεριστεί την αγωνία των εργαζόμενων να παραμείνουν οι υπηρεσίες αυτές στο Δήμο και τις προτάσεις τους για το πώς να παραμείνουν στο Δήμο όλα τα οφέλη από τη διαχείριση των μπαζών των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, βλέπει παντού «ιδεοληψίες» και «γαλατικά χωριά».

Ακόμη εσκεμμένα δεν αναφέρει και πού οφείλεται ότι ο Δήμος Βύρωνα έχει το καλύτερο σύστημα ανακύκλωσης όπως αναφέρει. Σας θυμίζουμε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δώσανε αγώνα για να διαχειρίζονται αυτοί την ανακύκλωση και και να μην πάει στην περιβόητη ΕΕΑΑ.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η αρχή της κατάρρευσης όλων των υπηρεσιών αν δεν κάνετε κάτι τώρα. Γιατί σε λίγο καιρό για άλλη υπηρεσία του Δήμου θα καταφεύγετε σε λύσεις απελπισίας που είναι οι ιδιωτικές εταιρείες ...

Και κλείνοντας: Κύριε Δήμαρχε να σας δώσουμε μία συμβουλή. Μην ψάχνετε στους εργαζόμενους και στις δημοτικές παρατάξεις συνένοχους σε αυτό που πρόκειται να διαπράξετε...

Η ευθύνη είναι όλη δική σας.

Για την ιστορία και για να σας θυμίσουμε όσα θέλετε μάλλον να ξεχάσετε σας παραπέμπουμε στην παρακάτω πηγή.

 

12.07.2014, Γιάννης Μαυρίκης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Στάση Βύρωνα»

Στρατηγικές της Αριστεράς στην τοπική αυτοδιοίκηση

Θεματική Ενότητα Ι: Διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση

Εμπειρίες από εγχειρήματα ανακύκλωσης στο δήμου Βύρωνα, Ο αγώνας συνεχίζεται ...

 

Ο Πέτρος Μπογιάκος είναι εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα, μέλος του Δ.Σ Σωματείου Εργαζομένων

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.