Τα μεγάλα δεδομένα των sms στην υπηρεσία της καταστολής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:30 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα μεγάλα δεδομένα των sms στην υπηρεσία της καταστολής

 

Αναγκάζονται να παραδεχθούν οι συντάκτες των κυβερνητικών ανακοινώσεων ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν δείξει υπευθυνότητα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα από την πρώτη στιγμή.

Η κυβέρνηση, αντί να προβλέψει και να περιορίσει συγκεκριμένες επιλογές μετακίνησης που ενέχουν κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου (αναχώρηση για τα νησιά και την επαρχία, έξοδος στις παραλίες) επιχείρησε να τις αξιοποιήσει για να κλιμακώσει τους περιορισμούς.

Γιατί το κάνει αυτό; Προφανώς γιατί φοβάται ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, αλλά και γιατί η ίδια υπερεπενδύει στην πλευρά της καταστολής επειδή αυτό ξέρει να κάνει. Η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν ήταν και δεν είναι στις προτεραιότητές της.

Απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση η ευκολία της εξόδου από το σπίτι με ένα απλό γραπτό μήνυμα από το κινητό δεν είναι αθώα.

Το SMS παράγει στατιστικά δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ομολόγησε, ίσως του ξέφυγε, ότι μελετούν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν από τη χρήση του SMS και αν δουν ότι γίνεται κατάχρηση θα υπάρξουν πιο αυστηροί περιορισμοί.

Στην ψηφιακή εποχή όλα τα δεδομένα έχουν αξία και μπορούν να οδηγήσουν στη χάραξη πολιτικών με σημαντικό αποτύπωμα στη ζωή μας, θετικό και αρνητικό. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια κυβέρνηση με εξαιρετικά προβληματικό, αυταρχικό και κατασταλτικό προφίλ. Αυτά τα δεδομένα στα χέρια της είναι εργαλείο καταστολής και πειθάρχησης.

 

 

Αναγνώστηκε 709 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:43
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.