ΝΔ: Η Ελλάδα πάει μπροστά με την απλήρωτη εργασία της Κατερίνας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 13:35 Συντάκτης:

 

Είναι κυνικοί. Τουλάχιστον. Η Ελλάδα πάει μπροστά με την ανεργία, μας λέει η Νέα Δημοκρατία. Με την Κατερίνα, 26 χρονών, που δεν έχει δουλειά και προσφέρει εθελοντική εργασία. (Και χαμογελά σαν ηλίθια η πρωταγωνίστρια του σποτ.)

 

Η Ελλάδα που παρέχει εθελοντική απλήρωτη εργασία για να ενισχύεται η άλλη Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου. Να βγει από την κρίση και εμείς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, σε προγράμματα εκμετάλλευσης του ΟΑΕΔ ή στην καλύτερη περίπτωση με μισθό 600 ευρώ. Αυτό είναι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Φτηνή εργασία, απλήρωτη εργασία, για να ανακάμψει η καπιταλιστική Ελλάδα μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ.

 

Αλλά αυτός ο κυνισμός του προεκλογικού υλικού της ΝΔ δεν έπεσε από τον ουρανό των ιδανικών της δεξιάς, ήρθε σαν αποτέλεσμα του τρομερού κυνισμού που επέδειξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πολιτική πρακτική και βέβαια ο πολιτισμός της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν τους ουρανούς της γιγάντιας χυδαιότητας. Γιατί όταν η αριστερά των Τσίπρα-Δραγασάκη έχει σαν επιχείρημά της το «δεν υπήρχε άλλος δρόμος», τι θα πει το παραδοσιακό αστικό κόμμα των Βορίδη-Μητσοτάκη;

 

Σε αυτό τον προεκλογικό κυνισμό και στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν, απάντηση θα δώσει μόνο μια νέα αριστερά της ανατροπής και της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης, ο ίδιος ο οργανωμένος λαός. 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.