ΤΟ ΒΗΜΑ: Το συκώτι του Τσίπρα και ποσοστά που μπαίνουν με λάθος σειρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:52 Συντάκτης:

 

ΤΟ ΒΗΜΑ στο σημερινό του πρωτοσέλιδο προμοτάρει για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα - αφού μας πληροφορεί ότι του έφαγαν το συκώτι Ζωή και Παναγιώτης, σαν να είναι όρνια, καθυστερημένα πολιτικά ζώα που δεν κατανοούν τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, αλλά ο ηγέτης που έχουμε και πιστεύουμε αποφάσισε «ριζικό εκσυγχρονισμό» - και παρουσιάζει με κάποια ψήγματα αντικειμενικότητας δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που δείχνει φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ωστόσο το γράφημα κάτω από τον τίτλο της εφημερίδας παίζει το γνωστό παραπλανητικό παιχνίδι. Ενώ η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δείχνει να παίρνει ένα 4,8% - ποσοστό μεγαλύτερο από το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ - εμφανίζεται στη σειρά πίσω από τα κόμματα αυτά που η εφημερίδα θέλει να ενισχύσει οπωσδήποτε διότι είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι τελικά πρώτο κόμμα θα είναι μακριά από την αυτοδυναμία και χρειάζονται τα απαραίτητα συμπληρώματα. ΤΟ ΒΗΜΑ δεν θα ήθελε με τίποτα το κόμμα του Λαφαζάνη και της Ζωής να περάσει το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ. Είναι όμως μάλλον αναπόφευκτο.

 

Είναι ένα κόμμα που βγαίνει από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας οπωσδήποτε μερίδιο ευθύνης για όσα ζήσαμε επί 7 μήνες, αλλά κινείται με αντιφάσεις προς μια γραμμή ρήξης με την Ε.Ε. (κυρίως μιλώντας για έξοδο από την ευρωζώνη, και για την ώρα παραμονή στην Ε.Ε.) που αποτελεί αντικειμενικά ένα (ασθενές έστω) αντίβαρο για την πολιτική τάξη που σήμερα συντάσσεται με τον κεντρικό στόχο της αναβάθμισης του ελληνικού καπιταλισμού μέσα στην Ευρωζώνη όπως εκφράζεται από το τεντωμένο πλέον τόξο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΧΑ.

 

Όπως διατάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις στα πρωτοσέλιδα και στα δημοσιεύματα των εφημερίδων με τη βοήθεια δημοσκοπήσεων για τις οποίες καθόλου δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι καταγράφουν σωστά τη διεργασία που εξελίσσεται, οδεύουμε προς μία νέα Βουλή στην οποία μαζί με τα κόμματα εξουσίας που γνωρίσαμε, θα έχουμε και κόμματα συμπληρώματα. Κόμματα διαμαρτυρίας (όπως η Ε.Κ. του Λεβέντη) ή κόμματα αντιδραστικής καταγγελίας (όπως η Χ.Α.) που δεν αμφισβητούν καθόλου τον μονόδρομο του ευρώ και της ΕΕ των μνημονίων.

 

Χρειάζεται πραγματικά ένα άλμα στην πολιτική και στην επικοινωνία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για να μην είναι θεατής αυτών των εξελίξεων, αλλά να παρέμβει δυναμικά για την αλλαγή του εικονικού χάρτη του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ.

   

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.