ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

 

 

Βούιξε, πριν λίγες ημέρες  η χώρα για τη ντροπιαστική δήλωση του Δημάρχου Ζακύνθου Αρετάκη στο αίτημα δημοτικού συμβούλου να προσληφθούν στη  Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης άτομα με αναπηρία  μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης στην ανωτέρω πρόταση αντέδρασε αναφέροντας «Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με αυτούς θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ;» Ξέρει τι λέει ο Δήμαρχος!! Εμ πως θα πάει μπροστά μια δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί πλέον με τα σκληρά ιδιωτικά κριτήρια της ελεύθερης αγοράς;

 

Η κατάσταση για τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις μπορεί να κριθεί απελπιστική. Η πραγματικότητα που ζούμε μέσα στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία. Μόνο που η φαντασία των κυβερνητικών στελεχών και αρμοδίων προέδρων, διοικητών καταλήγει σε ένα διαρκές ψέμα.

Σαράντα ημέρες μετά την γενικευμένη επιβολή μέτρων απαγόρευσης για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού στις ιδιωτικές κλινικές  «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» στο Περιστέρι,  στην οποία λειτουργεί και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ)  και στη νευροψυχιατρική κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» στο Ελληνικό έχουν εντοπιστεί,  μεταξύ νοσηλευόμενων και υγειονομικού προσωπικού δεκάδες κρούσματα κορονοϊου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του λοιμοξιολόγου εκπροσώπου του υπουργείου υγείας κ. Σ. Τσιόδρα από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν, οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι και οι 17 ασθενείς, ενώ τρεις από τους ασθενείς μέχρι τώρα έχασαν την ζωή τους.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.