ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Καθώς διαβάζεις αυτό το βιβλίο δεν νοιώθεις μόνο «σαν να μπαίνεις στην Ιστορία παίρνοντας μέρος σε μια διάρρηξη» όπως υπογράμμιζε ο Olivier Moyssellard στο γαλλικό Τηλέραμα. Ένα διαφορετικό φως  αισθάνεσαι να σε λούζει που πέφτει πάνω στην Ιστορία και σου την αποκαλύπτει ξανά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 09:00 Συντάκτης:

Κείμενα: Νίκου Ζαχαριάδη, Ηλία Ηλιού, Γιάννη Ιμβριώτη, Νίκου Κιτσίκη, Δημήτρη Μπάτση, Δημοσθένη Σ. Στεφανίδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 07:56 Συντάκτης:

 

Ένα νέο μέρος, το πέμπτο στη σειρά, κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ποιητική συλλογή του Κώστα Γαρμπή, Το Ημερολόγιο του Μυστηριώδους κ. Σατερθγουαίητ (εκδόσεις Φαραί, Αθήνα 2019, τόμος V). Ο Γαρμπής σε αυτό δεν συνεχίζει μόνο αλλά και βαθαίνει την προβληματική των προηγούμενων μερών, δίνοντάς της ένα σαφέστερο κοινωνικο-πολιτικό στίγμα. Όχι με την έννοια της άμεσης λήψης θέσης στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, αλλά με την έννοια της πιο ευρείας τοποθέτησης των διλημμάτων και της ανίχνευσης των αδιεξόδων του καιρού μας. Αυτή η τοποθέτηση δίνει ένα μέτρο για να σχολιαστεί και το τρέχον, από μια οπτική που μετουσιώνει σε ποίηση τα αισθήματα του μέσου ανθρώπου: την αγωνία, την αγανάκτηση, την απέχθεια απέναντι στη βαρβαρότητα, αλλά και τη θλίψη και ακόμη την τάση προς την παραίτηση· κοντολογίς όλες τις διάσπαρτες διαθέσεις που μορφώνουν το πνεύμα των ημερών και κάνουν τον σύγχρονο άνθρωπο ένα «ζώον πολιτικόν».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 08:24 Συντάκτης:

 

 

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη νέα ποιητική συλλογή της Ελένης Πορτάλιου με τίτλο «Η μνήμη επιστρέφει στα χαλάσματα της ιστορίας», την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 7.30 στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 18:52 Συντάκτης:

 

 

 

Σταύρος Τομπάζος, Παγκόσμια Κρίση (2007-2017) και Σχήματα Αναπαραγωγής του Κεφαλαίου

Εκδόσεις Τόπος, Αθήνα 2019, σελ. 130, 12 €

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 09:10 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.