19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κον Τσίπραν Πρωθυπουργόν, θαυμαζόμενον εις Βρυξέλλας και αλλαχού, του Κώστα Μποστ

 

Κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να σας θυμίσω ότι ο κύριος Οδυσσεύς, ησχολήθη με εξωτερικές εργασίες (Κίρκη, Ναυσικά, Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Σκύλλα και Χάρυβδη, σειρήνες κλπ), επί μίαν συναπτήν δεκαετίαν και επέστρεψε τάλας, μόνος, ρακένδυτος και κακήν κακώς εις την Ιθάκην – μόνον εις κύων τον αναγνώρισε και εύθυς απεβίωσεν – δια να πραγματοποιήσει εν λουτρόν αίματος και να τακτοποιήσει άπαξ δια παντός τα του οίκου του τοξοβολών.

Η ερίτιμος σύζυγός του επί δεκαετίαν έραβε, ξύλωνε, ασχολούμενη με εργόχειρον και μνηστήρας διότι ήτο πιστή. Εμείς δεν ασχολούμεθα με “εργόχειρα” δια να περνάει η ώρα μας. Τα “εργόχειρα” είναι συνήθη εις εφήβους. Ασχολούμεθα με την επιβίωσιν ήτις καθημέραν γίγνεται χαλεπωτέρα. Επ’ αυτού, ακούσαμε ευχολόγιον και θα. Κάτι χειροπιαστό έχετε; (Όχι αυτό που εννόησαν οι σκεπτόμενοι πονηρά …Άλλο).

Το ότι θα συνεχίσουμε κωπηλατώντες αενάως, το γνωρίζαμε καλώς οι έχοντες στοιχειώδη εμπειρίαν της ζωής. Θα επαρκούν τα χρήματα πέραν της δεκάτης εκάστου μηνός – και μετά την πληρωμήν των υποχρεώσεών μας ΔΕΗ, ΟΤΕ, φόροι, ΕΝΦΙΑ, συμμετοχή εις φάρμακα κλπ, δι’ εστίασιν ή ου; Aπλή ερώτησις, ήτις απαιτεί απλήν και μονολεκτικήν απάντησιν.

Εάν δεν έχωμεν άλλα χρήματα πως θα τα πάρετε για να τα δώσετε στους αγαπώντες μας σφόδρα Ευρωπαίους δυνάστας και δανειστάς; Με βίαιον καταναγκασμόν, ισόβιαν ειρκτήν, με απειλήν κατασχέσεως ή δι’ απλού ξυλοδαρμού; Πρέπει να γνωρίζομεν δια να προγραμματίσωμεν το μέλλον μας έξωθι των μνημονίων. Ως γνωστόν, κατά την λαϊκήν ρήσιν: των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Είμεθα παίδες φρονίμων αν και άθλιοι και περιφρονηταίοι αριστεροχωρίται. Μετά τιμής, εγώ.

Υ.Γ. Έχετε πολλά φιλιά από την κόρη μου. Όποτε σας βλέπει στο γυαλί, γαυγίζει το πτωχό ζωντανό. …Το ίδιο και εγώ.

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ