ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγωγή

Στην επέτειο των 200 χρόνων της “Επανάστασης του ’21”, θα ήλπιζε κανείς, «τιμής ένεκεν», ένα φιλολαϊκό προϋπολογισμό, για τον πρόσθετο λόγο των σκληρών δοκιμασιών που βιώνει ο ελληνικός λαός λόγω της πανδημίας του covid-19. Δυστυχώς ο νέος προϋπολογισμός 2021, είναι το ίδιο και πιο αντιλαϊκός από τους προηγούμενους «μνημονιακούς», παρ’ ότι προσωρινά έχουν ανασταλεί ως το 2021, οι υπερεθνικές δεσμεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας (ελλείμματα, κά), καθώς και χαλάρωση παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ προς όλες τις χώρες της ΕΕ, λόγω υγειονομικής κρίσης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 12:13 Συντάκτης:

 

Ο Ανδρέας Νταής είναι πτυχιούχος οικονομολόγος – λογιστής β’ τάξης

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 09:25 Συντάκτης:

 

Κι όμως, το δεύτερο lockdown που ξεκινάει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου μπορούσε να είχε αποφευχθεί! Η έκρηξη των κρουσμάτων και των νεκρών βαραίνει 100% την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Οι συνάνθρωποί μας που έχασαν ήδη τη μάχη με τη ζωή κι όσοι δεινοπαθούν στα νοσοκομεία είναι θύματα της κυβερνητικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 12:34 Συντάκτης:

 

Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνηγορούν ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά απογείωσης της φτώχειας. Η άλλη όψη της αναπάντεχης οριακής μείωσης της ανεργίας, όπως καταγράφτηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Έρευνα εργατικού Δυναμικού, τον  μήνα Ιούλιο τόσο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 όσο και τον Ιούνιο του 2020, θα είναι η συντριβή των  πραγματικών μισθών και εισοδημάτων. Η πρωτοφανής συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων είναι πλήρως προβλέψιμη ως αποτέλεσμα του μέτρου με την επωνυμία «Συνεργασία» που εφάρμοσε η κυβέρνηση και σε γενικές γραμμές επιδίωκε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έναντι της μείωσης των αμοιβών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:47 Συντάκτης:

 

Αφού ο ελληνικός λαός έφαγε στο κεφάλι αλλεπάλληλα μνημόνια, αφού το εισόδημά του καταβαραθρώθηκε, αφού 400 χιλιάδες ξενιτεύτηκαν, αφού αυξήθηκε η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων, τι ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες; Ότι το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κι άλλο! Συγκεκριμένα  το ακαθάριστο δημόσιο χρέος έφτασε τα 362,87 δις ευρώ και το χρέος της γενικής κυβέρνησης τα 342 δις ευρώ. Με δεδομένη την ύφεση που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 8 με 12% το χρέος θα φτάσει το 213,5% για το ακαθάριστο δημόσιο χρέος και το 201% για το χρέος της γενικής κυβέρνησης. Ορισμένα συμπεράσματα:

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 08:54 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 10

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.