Μαθητικές κινητοποιήσεις: Ελπιδοφόρο μήνυμα οι αγώνες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 10:43 Συντάκτης: ΠΕΝΕΝ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαθητικές κινητοποιήσεις: Ελπιδοφόρο μήνυμα οι αγώνες

 

 

 

 

Eνάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική                                                                                                                              Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην δημόσια εκπαίδευση και στα σχολεία έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες μαθητές - τριες, εκπαιδευτικούς και δυνάμεις του αγωνιστικού σ.κ.

Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία συνεχίζεται και ήδη ο αριθμός τους ξεπερνάει σε όλη την χώρα τα 650.

Αυτός ο μαζικός ξεσηκωμός έφερε στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το κίνημα απομόνωσε τις ακροδεξιές φωνές των αρνητών της μάσκας, έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα και αιτήματα που προτάσσονται αυτήν την περίοδο όπως είναι: 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, πρόσληψη καθαριστριών, αξιοποίηση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Η κυβερνητική επίθεση και αυτή των ελεγχόμενων - διαπλεκόμενων ΜΜΕ είτε με την καταστολή , είτε με την μαύρη αντιδραστική προπαγάνδα πέφτει στο κενό, η απόκρουση της μεθοδευμένης συκοφάντησης των μαθητών και του κινήματός τους μας αφορά όλους, όπως και η στήριξη των αιτημάτων και των αγώνων του μαθητικού κινήματος.

Εργασία (Ναυτεργάτες) - Υγεία (Γιατροί) - Παιδεία (Μαθητές) βγήκαν από κοινού στους δρόμους του αγώνα την περασμένη 24/9/2020. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για την πορεία που πρέπει άμεσα να δράσει και να κινητοποιηθεί συνολικά το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ εξέφρασε με την συμμετοχή της στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία έγινε στις 23/9 στην πλατεία Κοραή, την συμπαράστασή της σε μαθητές - εκπαιδευτικούς.

 

 

 

Αναγνώστηκε 1108 φορές Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 21:07

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.