14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητικές κινητοποιήσεις: Ελπιδοφόρο μήνυμα οι αγώνες

 

 

 

 

Eνάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική                                                                                                                              Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην δημόσια εκπαίδευση και στα σχολεία έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες μαθητές – τριες, εκπαιδευτικούς και δυνάμεις του αγωνιστικού σ.κ.

Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία συνεχίζεται και ήδη ο αριθμός τους ξεπερνάει σε όλη την χώρα τα 650.

Αυτός ο μαζικός ξεσηκωμός έφερε στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το κίνημα απομόνωσε τις ακροδεξιές φωνές των αρνητών της μάσκας, έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα και αιτήματα που προτάσσονται αυτήν την περίοδο όπως είναι: 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, πρόσληψη καθαριστριών, αξιοποίηση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Η κυβερνητική επίθεση και αυτή των ελεγχόμενων – διαπλεκόμενων ΜΜΕ είτε με την καταστολή , είτε με την μαύρη αντιδραστική προπαγάνδα πέφτει στο κενό, η απόκρουση της μεθοδευμένης συκοφάντησης των μαθητών και του κινήματός τους μας αφορά όλους, όπως και η στήριξη των αιτημάτων και των αγώνων του μαθητικού κινήματος.

Εργασία (Ναυτεργάτες) – Υγεία (Γιατροί) – Παιδεία (Μαθητές) βγήκαν από κοινού στους δρόμους του αγώνα την περασμένη 24/9/2020. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για την πορεία που πρέπει άμεσα να δράσει και να κινητοποιηθεί συνολικά το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ εξέφρασε με την συμμετοχή της στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία έγινε στις 23/9 στην πλατεία Κοραή, την συμπαράστασή της σε μαθητές – εκπαιδευτικούς.

 

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ