Εκτύπωση Σελίδας

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών κατά του άθλιου νομοσχεδίου Κεραμέως

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 13:43 Συντάκτης:
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών κατά του άθλιου νομοσχεδίου Κεραμέως

 

Την Παρασκευή 24/4 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία που κατατέθηκε προς διαβούλευση. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων νομοθετεί την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη βάση του 10 για την προαγωγή στην επόμενη σχολική τάξη (δευτεροβάθμια), βάζει ειδικότητες στα νηπιαγωγεία (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Πληροφορική) και κάνει λόγω για περαιτέρω ίδρυση ξενόγλωσσων επί πληρωμή προπτυχιακών τμημάτων φέρνοντας έτσι τα δίδακτρα στα προπτυχιακά από την πίσω πόρτα.

Ολοφάνερα πρόκειται για ένα καθαρά αντιδραστικό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση είχε το θράσος να φέρει «στα κρυφά» μέσα σε μια περίοδο καραντίνας με απαγόρευση κυκλοφορίας και με τους συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών ανήμπορους να συνεδριάσουν, να συντονιστούν και να απαντήσουν κατάλληλα, θέλοντας να αποφύγει ακριβώς αυτές τις αντιδράσεις και την κατακραυγή από τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Παρόλα αυτά και παρά τις δυσκολίες, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλους σχεδόν τους συλλόγους της Αττικής, (λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων) κινητοποιήθηκαν και στήριξαν με τους συλλόγους τους αλλά και με τη φυσική τους παρουσία το συλλαλητήριο. Η απάντηση της κυβέρνησης ήτανε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας οπού καλούταν το συλλαλητήριο κλείνοντας τους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Καταγγέλλουμε την αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης. Το δικαίωμα στην αμφισβήτηση, τη διαμαρτυρία και τον συνδικαλισμό είναι αναφαίρετο και αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας. Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν αιφνιδιάζεται, δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται.

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο με όλα τα παράλογα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που φέρνει και η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για την αντιδημοκρατική και αυταρχική της στάση. Τέλος είναι σημαντικό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την συνδικαλιστική δράση κατά την περίοδο της καραντίνας με όρο την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON