Τα πανεπιστήμια δε χρειάζονται Αστυνομία!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 09:53 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα πανεπιστήμια δε χρειάζονται Αστυνομία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ η οποία κρίνει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν παραβιάζει την ακαδημαϊκή ελευθερία (!) και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ (!), το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο αγώνας των πανεπιστημιακών, των φοιτητών, των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και των συλλόγων τους δεν θα σταματήσει – τα πανεπιστήμια της χώρας είναι ικανά να διαχειριστούν τα του οίκου τους χωρίς την παρέμβαση οποιουδήποτε αστυνομικού – κατασταλτικού σώματος.

Παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε σταθερά την ακαδημαϊκή ελευθερία, το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου 16 του Συντάγματος, τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση ενάντια σε όσα συμφέροντα την επιβουλεύονται.

Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του μοντέλου Ερντογάν στα πανεπιστήμιά μας, δεν θα σιωπήσουμε, και καταδικάζουμε το σκηνικό φόβου και τρομοκρατίας που στην κυριολεξία «στήνεται» από τις αστυνομικές δυνάμεις αυτές τις μέρες σε πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ ενάντια στους φοιτητές και τους εργαζομένους.

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ αυτή θα κριθεί από την επιστήμη, την κοινωνία και την ιστορία.

Αναγνώστηκε 2039 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.