Γρ. Γεροτζιάφας: Υποχρεωτικά oλοκληρωμένα μέτρα δημόσιας υγείας! συνέντευξη στον Γ. Σαχίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:16 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Γρ. Γεροτζιάφας: Υποχρεωτικά oλοκληρωμένα μέτρα δημόσιας υγείας! συνέντευξη στον Γ. Σαχίνη

Πηγή: neakriti

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και επικεφαλής του Τμήματος Αιμόστασης του Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, χαρακτήρισε ακατανόητη την κατάσταση και τις ημιτελείς αποφάσεις που επικρατούν στην Ελλάδα , την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας . Όπως είπε, από τον Μάρτιο όσοι ήξεραν να διαβάζουν επιστημονικά στην Ελλάδα, γνώριζαν ότι οι μεταλλάξεις όπως και η Δέλτα θα παίξουν σύντομα κυρίαρχο ρόλο, αλλά σε επίπεδο μέτρων δημόσιας υγείας και ταχύτατης ανάπτυξης των εμβολιαστικών προγραμμάτων δημιουργούσαν σύγχυση.

Ακόμη χειρότερα, που αρχές  Ιουνίου, η συντεταγμένη πολιτεία και οι επιστημονικές της επιτροπές, έδιναν ευθέως την εικόνα ότι αφήνουμε πίσω την πανδημία και ανακτάμε την «ελευθερία» μας. Τα εμβόλια είναι ένα πολύτιμο όπλο τόνισε, όχι όμως πανάκεια, χρειάζονται υποχρεωτικά σοβαρά μέτρα δημόσιας υγείας , επιδημιολογικής και πλέον γονιδιωματικής επιτήρησης ταυτόχρονα, ώστε με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα σου να ανακόψεις και να σπάσει τις αλυσίδες μετάδοσης. Διαφορετικά θα πάμε με ένα αφήγημα « σου δίνουμε τα εμβόλια και μόνο αυτά, όποιος τα κάνει καλώς όποιος όχι αναλαμβάνει την ευθύνη …». Όμως , όπως είπε, η πανδημία και η δημόσια υγεία στη κοινότητα, πρωτίστως είναι ευθύνη μέτρων και όχι μονοσήμαντων της πολιτείας με ισότητα για όλο τον πληθυσμό.

 

 

Αναγνώστηκε 610 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.