Γρ. Γεροτζιάφας: Τα νέα δεδομένα για τη Covid και το Ελληνικό αντι-παράδειγμα,

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 10:43 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γρ. Γεροτζιάφας: Τα νέα δεδομένα για τη Covid και το Ελληνικό αντι-παράδειγμα,

συνέντευξη στον Γ. Σαχίνη

Πηγή:  NeaKriti

«Στη Γαλλία, έχει εμπεδωθεί πλέον η αντίληψη ότι με την νόσο αλλά και την πανδημία δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Οι μελέτες και οι παρατηρήσεις, δείχνουν ένα σοβαρό ποσοστών νοσούντων από Covid, να εμφανίζουν και εγκεφαλικά προβλήματα και όχι μόνο αιματολογικής υφής στα αγγεία, ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και επικεφαλής του Τμήματος Αιμόστασης – Αγγείων στο Νοσοκομείο Τενόν στο Παρίσι , Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως τόνισε στη Γαλλία, έχει εμπεδωθεί πλέον η αντίληψη ότι με την νόσο αλλά και την πανδημία δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι αντι-παράδειγμα, ακολουθείται μια συνολική πολιτική υγείας από την πρωτοβάθμια έως τις πανεπιστημιακές κλινικές, όπου όλα τα «όπλα» δημόσιας υγείας και όχι μόνο τα εμβόλια, χρησιμοποιούνται για όλους τους πολίτες χωρίς αδιέξοδους αποκλεισμούς , με κυρίαρχη τάση την αντιμετώπιση ιού και νόσου στα πρώτα στάδια εκδήλωσης.

Είναι χαρακτηριστικό είπε, ότι αντιπηκτική αγωγή , οι ασθενείς πλέον λαμβάνουν μέσα από ένα αναπτυγμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας και τηλε-ιατρικής, πριν καν χρειαστεί να φτάσουν ως περιστατικά στα νοσοκομεία. Προέτρεψε μάλιστα εν μέσω χειμώνα , όπου υπάρχει και η έξαρση της γρίπης, οι πολίτες να μην ρισκάρουν και με την πρώτη αναπνευστική ενόχληση, με έντονο βήχα και κατατονία , να μην θεωρήσουν ότι θα περάσουν ένα κρύωμα ελαφρά στο σπίτι, αλλά να επισκεφτούν αμέσως γιατρό, ο οποίος πλέον έχει την γνώση να τους καθοδηγήσει για το αν πρόκειται για covid ή κάτι άλλο.

Αναγνώστηκε 439 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.