Ετοιμασίες για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, κρίσιμη ψήφος του λαού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 12:18 Συντάκτης:

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σαστισμένοι, θυμωμένοι και αμήχανοι μπροστά στην κάλπη της 20ης Σεπτέμβρη. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα... Δεν έχουν ακόμα βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις τους.

 

Πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, πήραν απόφαση να τολμήσουν με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, πολλοί ήταν αποφασισμένοι για όλα, σοκαρίστηκαν με αυτά που ακολούθησαν, μαζεύτηκαν και αναρωτιούνται τι μπορούν να περιμένουν από δω και μπρος.

 

Το Βερολίνο κάνει σαφές τι επιθυμεί και επιδιώκει να βγάλει η κάλπη του Σεπτέμβρη. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, δηλαδή σε απλά ελληνικά κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων - ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει ορίζοντα τετραετίας, και θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις της αστικής τάξης για να περάσει το  πακέτο των μέτρων που ψήφισαν τον Αύγουστο μαζί στη Βουλή τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικρατήσει οι δυνάμεις που θα κάνουν εύκολα τη βρώμικη δουλειά. Είναι οι ίδιοι που το 1989 πρωτοστάτησαν στη συγκυβέρνηση ΚΚΕ/ΣΥΝ με τη ΝΔ. Ξέρουν πώς γίνεται και θα το ξανακάνουν!

 

Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιος θα είναι πρώτος το βράδυ των εκλογών - πάνω σε αυτό κάνει όλη την καμπάνια του ο ΣΥΡΙΖΑ - είναι πολύ πιθανό τελικά να συγκυβερνήσουν οι δύο με σκοπό την κυριαρχία για τέσσερα χρόνια της καπιταλιστικής μνημονιακής στρατηγικής που επεξεργάζεται και επιβάλλει η Ε.Ε. ως επιτελείο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Σκοπός αυτής της στρατηγικής είναι η έξοδος του κεφαλαίου από την κρίση και η θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι έχουμε δει τι σημαίνει αυτό για συνταξιούχους, νέους, εργαζόμενους, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία.

 

Σε αυτές τις εκλογές ο λαός που είπε το ΟΧΙ τον Ιούλη πιστεύοντας στον Τσίπρα δεν επιτρέπεται να του δώσει μια «δεύτερη ευκαιρία». Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου, είναι ψήφος για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και για ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Η αποχή είναι εξίσου επικίνδυνη επιλογή γιατί διευκολύνει τα σχέδια του Βερολίνου.

 

Αυτή η κάλπη θα βγάλει πλειοψηφία υποταγής στο ευρώ και στην Ε.Ε. για αυτό είναι μια κάλπη απειλητική για το λαό. Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα συμβάλουν να διαμορφωθεί το αντίπαλο δέος της εποχής μας, το πραγματικά καινούργιο  - ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα εργατικής αντεπίθεσης, ένα μέτωπο της ανατροπής και το κόμμα της διεθνιστικής κομμουνιστικής απελευθέρωσης και ελπίδας.

 

 

 

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.