Οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ενώ η «αριστερή κυβέρνηση» παραπαίει

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 23:00 Συντάκτης:

 

Η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε με τη γνωστή αφορμή, τη ρίψη μολότοφ από μεμονωμένα άτομα που κινήθηκαν προς τα σημεία που θα χτυπούσαν στην πορεία τα ΜΑΤ. Ήταν η ώρα που είχε φτάσει στο Σύνταγμα η ογκώδης διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

 

Σύμφωνα με καταγγελίες διαδηλωτών οι άνδρες των ΜΑΤ στα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος όπου έπεσαν οι πρώτες μολότοφ είχαν φορέσει από νωρίς τις μάσκες τους προφανώς γιατί περίμεναν επεισόδια ενώ την ίδια ώρα περίπου ομάδες αστυνομικών χωρίς διακριτικά ξεκινούσαν με δίκυκλα από τη Μεσογείων προς το κέντρο. 

 

Έχουν τη σημασία τους οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες, όπως και το γεγονός ότι η επίθεση έγινε κυρίως στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υποχωρούσαν συντεταγμένα προς το Ζάππειο και τη Συγγρού. Οι εντολές της αστυνομίας ήταν να εκκενώσουν το Σύνταγμα και να κυνηγήσουν τους διαδηλωτές με πυκνή χρήση δακρυγόνων. Τα δίκυκλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ έδρασαν και πάλι στα στενά της Πλάκας με τη γνωστή βαρβαρότητα.

 

Η αγριότητα της αστυνομικής επίθεσης, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές, ο τρόπος δράσης της αστυνομίας θύμισαν τις χειρότερες στιγμές του μνημονιακού κεκτημένου στον τομέα της καταστολής.

 

Στην εικόνα βλέπουμε το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ορδές των ΜΑΤ να προχωρούν στην οδό Αμαλίας, ενώ μέσα στο κάδρο υπάρχουν οι φωτιές από τις μολότοφ, που υπογραμμίζουν τα στοιχεία του έργου που έχουμε ξαναδεί σε παρόμοιες καταστάσεις: μία κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση επιχειρεί να ψηφίσει μνημόνιο και ο λαός διαδηλώνει. Στη Βουλή το νέο μνημόνιο ενώνει τον αστικό πολιτικό κόσμο και στο δρόμο σκουπίζει το αστυνομικό κράτος.

 

Μαζί με την αστυνομία δουλεύουν πάντα και τα κανάλια. Να σημειώσουμε ότι ο ΑΝΤ1 που έχει δώσει ρεσιτάλ προβοκατόρικης δημοσιογραφίας είχε παρουσιάσει την έναρξη της συγκέντρωσης με το σούπερ: ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η εικόνα είναι λίγο πριν ξεκινήσει το όργιο της καταστολής από το γνωστό συνονθύλευμα του κράτους και των οργάνων του.

 

 

Η ημέρα έκλεισε με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή που σφράγισε τη χρεοκοπία της «αριστερής κυβέρνησης». 

 

Π.Φ.

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.