Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 11:15 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Στη νέα κοσμογονική εποχή και στην πρώτη βαθιά κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού», έλεγε, «το εγχείρημα για το νέο μεγάλο σχέδιο στην εποχή μας, έχει την ανάγκη και τη δυνατότητα να διεκδικεί την επανακατάκτηση του παρελθόντος».

 
 
Να αξιοποιεί «μεροληπτικά» τις πρόσκαιρα νικηφόρες  και τις πρώιμα ηττημένες εξεγέρσεις του περασμένου αιώνα. Για να αναδείχνει στο σήμερα το ρεαλισμό της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής μέσα από τον ενωτικό αγώνα, τη διαρκή αλληλεπίδραση των πρωτοπόρων εργατών με το σύνολο των καταπιεζομένων.
 
 
Εξαιτίας της αυξανόμενης ανικανότητας του κεφαλαίου, υπογράμμιζε, να τιθασεύει τις νέες, εκρηκτικές παραγωγικές δυνάμεις που εκτινάσσονται διαρκώς και πνίγονται στις σημερινές σχέσεις καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, το εγχείρημα για το νέο μεγάλο σχέδιο, μπορεί να προωθεί την πιο τολμηρή κριτική υπέρβαση των ορίων, των ηττών ακόμα και των πιο καινοτόμων επαναστατικών στιγμών του εργατικού κινήματος. Ώστε να αποκαθίσταται η πολιτική πάλη για το κοινωνικό ζήτημα, τις επαναστάσεις και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.
 
 
 
 
 
 
Ο Κώστας Τζιαντζής έφευγε την 1η Νοέμβρη του 2011.
 
Έφευγε.
 
Έκτοτε ξανάρχεται δίπλα μας διαρκώς, με τις ιδέες, την απαιτητικότητα, και τις προσδοκίες του.
 
 
 
 
 
Αναγνώστηκε 3371 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:24
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.