Εκτύπωση Σελίδας

Σχόλιο για την αρθρογραφία γύρω από το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 10:01 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σχόλιο για την αρθρογραφία γύρω από το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ

 

 Η σημερινή πολιτική κατάσταση είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και επικίνδυνη, παρά την επιφανειακή ηρεμία και αδράνεια του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

 

Σ’ αυτές τις συνθήκες η αναζήτηση από τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς μιας οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης για την έμπρακτη και όχι φαντασιακή θετική αλλαγή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων είναι αποφασιστικό ζήτημα, για το παρόν και το μέλλον.

 

Εξ ίσου καθοριστική είναι και η αναζήτηση, η συζήτηση και, εν τέλει, η συλλογική διατύπωση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να αναδυθεί το κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας.

 

Αυτά τα καθοριστικής σημασίας ζητούμενα της επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς δεν μπορεί να υποβιβάζονται σε δημοσιογραφικές  “αποκαλύψεις” του “πολέμου των τάσεων” και των προσώπων ή σε διαξιφισμούς στο φέισμπουκ.

 

Δεν μπορεί όμως και να υπηρετηθούν από την εμμονική λογική του πολιορκημένου “κομματικού φρουρίου” που βλέπει παντού εσωτερικιούς και εξωτερικούς εχθρούς.

 

Οι απαντήσεις στη φημολογία και στις συκοφαντίες δίνονται και θα δοθούν στα πολιτικά προγράμματα πάλης, πρωτίστως στην ίδια την πάλη, αλλά και στην προσωπική διαδρομή και τη στάση ζωής.

 

Εκεί εν τέλει κρίνονται όλα και όλοι.         

 

 

Η συντακτική επιτροπή του Kommon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2073 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON