Ενωμένος αγώνας και αλληλεγγύη ενάντια στην τρομοκρατία και τις διώξεις, ανακοίνωση Κομμουνιστικού Σχεδίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 18:29 Συντάκτης:

 

 

Το Κομμουνιστικό Σχέδιο καταγγέλλει την προκλητική και βαθιά αντιδημοκρατική κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Ο γραμματέας της ΛΑΕ, κλήθηκε, στo πλαίσιo διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με πρωτοφανείς και ανυπόστατες κατηγορίες για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα που συνδέονται με τη δράση του και τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες σε όλη την χώρα. Ενδεικτικό, ότι κατηγορείται ακόμα και για οπλοφορία και οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων. 

         Είναι εμφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και πλευρών του βαθέος κράτους, να χτυπήσουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διεργασίες του κινήματος, ποινικοποιώντας τις ριζοσπαστικές πρακτικές. Πρόκειται για ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή, μπροστά στην διατήρηση του ευρωμνημονιακού κεκτημένου, και την συνέχιση των αντιλαϊκών της πολιτικών, να αξιοποιήσει μηχανισμούς αστυνομικών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για να καταστείλει όποιον αντιστέκεται. Αποδέκτης αυτής της νέας κατάστασης είμαστε όλοι όσοι επιμένουμε να μην σκύβουμε κεφάλι.

        Θέλουν να στοχοποιήσουν, την πολιτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος όπως συνέβη με τον αγώνα των Σκουριών, τον χαρακτηρισμό όλων των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, τις μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και την ωμή καταστολή για να «ξεμπερδέψουν» μαζί μας. Ειδικά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών μετρά σειρά μηνύσεων και διώξεων δεκάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα, όπως ο Ηλίας Σμήλιος στην Θεσσαλονίκη, ενώ την Τρίτη δικάζονται άλλοι τρείς αγωνιστές λόγω της δράσης τους αυτής.

Ο εκφοβισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησής μας δεν θα περάσουν, ο ενωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη μας, θα βάλουν φρένο στα σχέδιά τους. Να απαλλαγεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάθε άλλος αγωνιστής από κάθε κατηγορία.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.