Κάλεσμα στην Πανθεσσαλική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο, Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 14:04 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κάλεσμα στην Πανθεσσαλική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο, Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας

Στη περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου. Από την Ουκρανία ως τη Συρία, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, σχηματίζεται ένα τόξο θερμών αντιπαραθέσεων με κύριο υπαίτιο τον Ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό Άξονα ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ.

 

Οι πόλεμοι καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς ενισχύουν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και τον φασισμό ενώ παράλληλα κατακρεουργούν τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια. Η τελευταία επιδιώκει να αναδειχθεί ο αποτελεσματικότερος επιστάτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή και να αναβαθμίσει την δική της γεωστρατηγική θέση.

 

Όλα αυτά έχουν και άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Στον Τύρναβο συνεχίζει να λειτουργεί διοικητικού χαρακτήρα στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Στο αεροδρόμιο της Λάρισας εγκαταστάθηκαν τα αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (DRONES) για συμμετοχή στις επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας, στο Κουτσόχερο εδράζεται το σημαντικότερο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη χώρα και το Στεφανοβίκειο αναβαθμίζεται σε βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 

Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο. Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Ο πόλεμος τους αποτελεί την συνέχεια της ψευδεπίγραφης ειρήνης τους. Σήμερα ελεύθερος λαός είναι μόνο εκείνος όποιος στέκεται δίπλα σε κάθε λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που στηρίζει και συμμετέχει σε εγκληματικούς βομβαρδισμούς.

 

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καλεί τον λαό της πόλης να συμμετέχει στην Πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο το Σάββατο 10 Νοέμβρη. Προσυγκέντρωση στην πλατεία του σταθμού στις 11.00 και αναχώρηση για Στεφανοβίκειο στις 11.30.

Αναγνώστηκε 1269 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.