16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aποφασιστική κι ενωτική αντίδραση ενάντια στη δράση των εθνικιστών και νεοφασιστών στα σχολεία.

 

 

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ksxedio.gr)

 

–        Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – έξω οι φασίστες από τα σχολεία

–        Χρέος κάθε μαθητή – έξω οι βάσεις κι οι Αμερικανοί

–        Ελλάδα και Βαλκάνια με συνεργασία – Όχι σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και CIA

–        Λεφτά για την παιδεία και όχι για πολέμους και εξοπλισμούς

–        Δημοκρατία στα σχολεία – έξω η αστυνόμοι και οι φασίστες

 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οργανωμένοι εθνικιστικοί και νεοφασιστικοί κύκλοι, μέσα και έξω από τα σχολεία, μετά από πολύμορφη και μακρόχρονη προετοιμασία, καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις και άλλες μορφές δράσης την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με το αντιδραστικό σύνθημα της «προάσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Βορείου Ηπείρου».

Οι κύκλοι αυτοί στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, ακροδεξιά τμήματα της Νέας Δημοκρατίας, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μηχανισμούς του βαθέος κράτους και τμήματα του μιντιακού υπερ-κράτους. Κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο πίσω από φαινομενικά ουδέτερες μάσκες «μαθητικών νεολαιών» και διαφόρων «μαθητικών ενώσεων», παρασύροντας κατά περίπτωση κομμάτια μαθητών και ειδικά στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η εθνικιστική, ακροδεξιά και φασιστική πρόκληση πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, να αποκαλυφθεί, να αναχαιτιστεί και να απομονωθεί στην πορεία, από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, με την κοινή δράση της Αριστεράς, με άμεσο και μακρόχρονο σχέδιο. Η πρόκληση αυτή χρειάζεται –και μπορεί- να μετατραπεί σε «μπούμερανγκ» με την επανεμφάνιση ενός νέου, μαχητικού και μαζικού μαθητικού κινήματος που:

 

– Θα αγωνίζεται ενάντια στον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλία, για την ειρήνη, τη φιλία και τη διεθνιστική συνεργασία όλων των λαών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, καταδικάζοντας τη νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ, από αυτή τη σκοπιά.

 

– Θα προασπίζεται την ανεξαρτησία της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πατριωτισμός σημαίνει να αγωνίζεσαι ενάντια στους «μεγάλους» καταπιεστές και όχι να καταπιέζεις τους «μικρούς» λαούς.

 

– Θα αγωνίζεται ενάντια στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, στις πολεμικές προετοιμασίες και εξοπλισμούς, απαιτώντας λεφτά για μια άλλη, δημιουργική παιδεία και για μαζικές προσλήψεις με αξιοπρεπείς μισθούς που θα χτυπούν την ανεργία και την ελαστική εργασία, ειδικά των νέων.

 

– Θα απαιτεί δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση από τους αντιδραστικούς διευθυντές, την αστυνομία και τα δικαστήρια με την κατάργηση όλων των νόμων που στρέφονται κατά του μαθητικού κινήματος.

 

– Θα αγωνίζεται ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία, το ρατσισμό και σεξισμό, αντιτάσσοντας τις αξίες της κοινωνικής ισότητας και της ελευθερίας και την οργανωμένη λαϊκή αυτοάμυνα του μαζικού κινήματος.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι κομμουνιστικές, αντικαπιταλιστικές, αριστερές και κινηματικές δυνάμεις χρειάζεται να συμβάλουν κάθε μια χωριστά και να συνεργαστούν όλες μαζί ώστε να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τους αντιεθνικιστές και αντιφασίστες μαθητές και μαθήτριες, μέσα από τις ενώσεις καθηγητών, δασκάλων και γονέων, μέσα από τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές κινήσεις και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς.

 

Στις 29 Νοεμβρίου, πρέπει και μπορεί να υπάρξει κοινή αντίδραση με τρόπους και μορφές που θα κρίνουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι μαθητές σε συνεργασία με δημοκράτες και προοδευτικούς καθηγητές και γονείς, παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολείου, κάθε γειτονιάς και πόλης.

 

Η μαζική απάντηση μπορεί να δοθεί με τη μετατροπή των εκδηλώσεων της 6ης Δεκεμβρίου για την 10η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε μαχητικές αντιεθνικιστικές, αντιφασιστικές και αντικατασταλτικές διαδηλώσεις.

 

Το Συντονιστικό Συμβούλιο

 

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2018

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ