Φόρουμ πολιτικών οργανώσεων για τη Βενεζουέλα, Παρασκευή 6.30 ΑΣΟΕΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 10:22 Συντάκτης:

 

 

Δεκαεφτά πολιτικές οργανώσεις καλούν σε Φόρουμ για τη Βενεζουέλα, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα».

Στο Φόρουμ θα συζητηθούν οι διάφορες πλευρές της προκληθείσας κρίσης στη Βενεζουέλα, που προετοίμασε το πραξικόπημα, και τρόποι εκδήλωσης της αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, αλλά και υπεράσπισης των κατακτήσεων του.

Με την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σε «Πρόεδρο» της χώρας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, των χωρών της ΕΕ και των αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, η κλιμάκωση των επεμβάσεων στη Βενεζουέλα φτάνει στην κορύφωση της, ένα βήμα πριν την επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση. Προηγήθηκαν οικονομικός αποκλεισμός και εμπάργκο από την Αμερική με στόχο την πρόκληση αναταραχής στη χώρα, πλήττοντας άμεσα την οικονομία της και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στον πληθυσμό.

Η διακυβέρνηση κάθε χώρας, η προκήρυξη και ο χρόνος διενέργειας των εκλογών είναι υπόθεση του λαού της. Κάθε εξωτερική επέμβαση είναι καταδικαστέα και πρέπει να καταγγέλλεται από όλους τους λαούς. Τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων είναι εμφανή το τελευταίο διάστημα στη Συρία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα δεν θα περάσει.

Στο Φόρουμ για τη Βενεζουέλα καλούν οι οργανώσεις:  ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΙΣ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ Λαϊκή Ενότητα, Μετάβαση, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, Αναμέτρηση

Πηγή: Info-war.gr

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.