Συγκροτήθηκε Αντιπολεμική Κίνηση στην Πάτρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:08 Συντάκτης:

Στο γεμάτο από αγωνιστές «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» της Πλατείας Γεωργίου  συγκροτήθηκε και στην Πάτρα ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός.


Μέσα από ένα πλούτο ομιλιών που επεσήμαναν τους σύγχρονους κινδύνους του πολέμου και αναδείκνυαν την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποτροπής του πολέμου εκλέχτηκε συντονιστικό του ΠΑΚΣ και επισημάνθηκαν οι άξονες δράσης του.


Υπογραμμίστηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω της πλήρους ευθυγράμμισης με την πολιτική των ΗΠΑ και της ειδικής συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.


Επισημάνθηκαν τέλος οι κίνδυνοι για την ειρήνη λόγω του ρόλου των αεροδρομίων Αράξου, Ανδραβίδας και Ακτίου στις ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές στη Ανατολική Μεσόγειο, στην κατά καιρούς αποθήκευση πυρηνικών και στα σχέδια μεταφοράς σε αυτά μέρους των αμερικάνικων βάσεων στην Τουρκία.


Το συντονιστικό που εκλέχτηκε θα προγραμματίσει πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.