Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 10:45 Συντάκτης:

 

Στις 30-10-2019 δικάζεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης για την δράση του ενάντια στους πλειστηριασμούς, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε fund από τη Λιβερία. Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη δικάζονται για το ίδιο «αδίκημα» της παρακώλυσης διενέργειας πλειστηριασμού, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος και το πρώην μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιαρής.

Μαζί τους δικάζεται όλο το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη της προστασίας των λαϊκών κατοικιών για να μην πέσουν στα χέρια των τραπεζών.

Η δίωξη αυτή των αγωνιστών του κινήματος, αναδεικνύει το βαθύ δημοκρατικό πρόβλημα των ημερών μας όπου το δικαίωμα στον αγώνα, τη διαδήλωση, την απεργία, αμφισβητείται μπροστά στην επέλαση της αντιλαϊκής – αντεργατικής βαρβαρότητας. Η παρακώλυση πλειστηριασμού μετατράπηκε σε ιδιώνυμο έγκλημα, κάτι που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο καταδικάζει τις πολιτικές αυτές διώξεις και καλεί κάθε μαζικό φορέα να πάρει θέση μπροστά στην στοχοποίηση – ποινικοποίηση των αγώνων των ημερών μας.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 30.10.2019 στις 9.00 π.μ. στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1) και στην αντίστοιχη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη,  στις 11.30 πμ, στα δικαστήρια.

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.