Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Τα σχέδια καταστολής των φοιτητών και των συλλογικών τους διαδικασιών δε θα περάσουν!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 13:29 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Τα σχέδια καταστολής των φοιτητών και των συλλογικών τους διαδικασιών δε θα περάσουν!

 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής και με την πρόφαση αναζήτησης ναρκωτικών και «πολεμικού εξοπλισμού», δυνάμεις καταστολής με τη συνοδεία σκυλιών (!) εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ και παραβίασαν τα στέκια των πολιτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο φοιτητικό σύλλογο. Σε συνέχεια αυτής της κίνησης και προφασιζόμενη φόβο για ενδεχόμενες αναταραχές, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ με απόφασή της ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας της σχολής για μια ολόκληρη εβδομάδα!

Οι παραπάνω κινήσεις πρωτοφανούς χτυπήματος του ασύλου και του φοιτητικού συνδικαλισμού δεν προέκυψαν τυχαία ούτε αφορούν την δήθεν πάταξη της εγκληματικότητας. Αντίθετα, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας πορείας συνεχούς παρουσίας και επιχειρήσεων της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ και ουσιαστικά την πρώτη εφαρμογή του νόμου κατάργησης του ασύλου. Πορεία για την οποία είχε ήδη στρωθεί το έδαφος από την καθημερινή προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, τις ανακοινώσεις της Συγκλήτου περί «μειοψηφιών» στις σχολές και την παρατεταμένη προσπάθεια των αστικών επιτελειών να απονομιμοποιηθεί το άσυλο στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, η δράση των ομάδων μηδενιστικού τύπου βίας που συντελέστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δε βοήθησε τις συλλογικές διαδικασίες και την υπεράσπιση του ασύλου αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδωσε επιχειρήματα και στις δυνάμεις του «νόμου και της τάξης» για να συκοφαντήσουν περαιτέρω το άσυλο και να εντείνουν την καταστολή απέναντι στις διαδικασίες του κινήματος.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι σαφές και έχει ξεκάθαρο στόχο το φοιτητικό κίνημα και τις μαχόμενες δυνάμεις του: όποια φωνή αντιστέκεται απέναντι στην αναβάθμιση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που επιχειρεί η ΝΔ θα αντιμετωπιστεί με καταστολή και τρομοκρατία. Η αυθαίρετη και καθόλου τυχαία απόφαση της Πρυτανείας για λοκ-άουτ μιας εβδομάδας, όταν μάλιστα είναι προγραμματισμένη Γενική Συνελεύση του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 12/11, έρχεται να υπηρετήσει αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση και να βάλει εμπόδιο απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τον αγώνα των φοιτητών, εντείνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το άσυλο δεν αποτελεί «κατάλοιπο της μεταπολίτευσης» αλλά ασπίδα για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών,των συλλογικών διαδικασιών, τη λήψη αποφάσεων από τους συλλογικούς φορείς και την ανεμπόδιστη οργάνωση των αγώνων των φοιτητών, των εργαζομένων, των πανεπιστημιακών. Αποτελεί κατάκτηση του αντιδικτατορικού αγώνα, του Πολυτεχνείου και των μεταπολιτευτικών αγώνων του ελληνικού λαού και ως τέτοια θα την υπερασπιζόμαστε.

Τα σχέδια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών δε θα περάσουν!

Το άσυλο και τα πανεπιστήμια θα τα υπερασπιστούν οι φοιτητικοί σύλλογοι κι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα με τη δημοκρατία των συλλογικών τους διαδικασιών και τον αγώνα τους να παραμείνουν πανεπιστήμια ανοιχτά για όλη την κοινωνία, πλήρως στελεχωμένα δημόσια και δωρεάν.

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Αναγνώστηκε 850 φορές Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 13:33
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.