17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συσπείρωση για μια νέα κομμουνιστική προοπτική

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παναττική συνέλευση

του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

 

Γύρω στους 200 αγωνιστές και αγωνίστριες ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν την παναττική συνέλευση που κάλεσε ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στη Νομική Σχολή. Η Αθήνα ανοίγει την αυλαία συνελεύσεων σε κλάδους, δήμους και πόλεις ανά την Ελλάδα.

Τη συνέλευση άνοιξε ο Δημήτρης Καλτσώνης, ο οποίος διεύθυνε τη συζήτηση μαζί με το Δημήτρη Μητρόπουλο και τη Δώρα Μόσχου, ενώ την εισηγητική Πολιτική Πρόταση ΕΔΩ παρουσίασε ο Χρίστος Τουλιάτος.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος περίπου 20 συμμετέχοντες/σες, μεταξύ αυτών ανένταχτοι και εκπρόσωποι του Εργατικού Αγώνα, της Παρέμβασης, της Αναμέτρησης, της ΑΡΑΝ, του Συλλόγου Γ. Κορδάτος και του Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου με ενιαίο μπλοκ, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί αφίσα και προκήρυξη.

Στη συνέλευση εγκρίθηκε η Πολιτική Πρόταση ως βάση για συζήτηση και στην οποία θα ενσωματωθούν δημιουργικά οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν στη συνέλευση. Αναδείχθηκε 15μελές προσωρινό Συντονιστικό το οποίο θα λειτουργεί ως πανελλαδικό μέχρι την καταληκτική πανελλαδική διαδικασία και εγκρίθηκε το παρακάτω πλαίσιο προσωρινών αρχών κοινής λειτουργίας:

 

Για την πορεία συγκρότησης, συζήτησης και δράσης

του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων –

Προσωρινές οργανωτικές αρχές λειτουργίας

 

Ο Συντονισμός δράσης & διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων μετά την παναθηναϊκή συνέλευση της 13/11/2019 προχωρά στην αναβάθμιση της συγκρότησης και της συνεύρεσης του δυναμικού του σε πανελλαδικό επίπεδο. Η πορεία αυτή στοχεύει στο να συναντηθούν, να συζητήσουν αποφασιστικά αλλά και να δράσουν από κοινού οι σύντροφοι/ισσες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να παρακολουθούν το εγχείρημά μας. Ταυτόχρονα και παράλληλα επιδιώκουμε να ανοίξουμε οργανωμένα και πιο βαθιά την πολιτική, προγραμματική και στρατηγική συζήτηση με ειδικές ημερίδες.

Για την εξυπηρέτηση των στόχων αυτών θα προχωρήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες στην δημιουργία επιτροπών του συντονισμού (τοπικών και κλαδικών) που θα συγκροτηθούν σε χώρους εργασίας και κατοικίας.

Στις επιτροπές αυτές θέλουμε να συμμετέχουν πέραν των μελών των συλλογικοτήτων που συγκροτούν την προσπάθεια μας και αγωνιστές/τριες που συμφωνούν ή συμμερίζονται την Πολιτική Πρόταση Συζήτησης και τις αρχές λειτουργίας που αποφασίσαμε. 

Κάθε τέτοια επιτροπή συζητάει και αποφασίζει τα πολιτικά θέματα αλλά και τα ζητήματα δράσης και παρέμβασης της, μέσα από την συνέλευση των συμμετεχόντων σε αυτή. Οι αποφάσεις των επιτροπών πρέπει να λαμβάνονται με συναινετικό τόπο. Με τον ίδιο τρόπο ορίζεται και το συντονιστικό της κάθε επιτροπής στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων αλλά και μη οργανωμένοι σύντροφοι/ισσες που μετέχουν στην επιτροπή.

Ειδική βαρύτητα πρέπει να δίνεται στον εξαντλητικό και συντροφικό τρόπο συζήτησης, ώστε να διασφαλίζεται η κοινή και ενιαία παρέμβαση και δράση της κάθε επιτροπής.

Στο  πνεύμα των γενικών κατευθύνσεων της Πολιτικής Πρότασης Συζήτησης και των αποφάσεων του προσωρινού Συντονιστικού του Συντονισμού οι επιτροπές συζητούν και σχεδιάζουν την δράση τους.

Για τον πανελλαδικό συντονισμό αλλά και την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου και της παρέμβασής μας συγκροτούμε 15μελές προσωρινό Συντονιστικό του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων. Το  προσωρινό Συντονιστικό απαρτίζεται από  εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που συγκρότησαν τον Συντονισμό και ανένταχτους/ες αγωνιστές/τριες. Χαράσσει τις γενικές πολιτικές και οργανωτικές κατευθύνσεις, οι οποίες συζητούνται, κρίνονται και εξειδικεύονται από τις συνελεύσεις των επιτροπών. Αποφασίζει με βάση την αρχή της συναίνεσης.

Με τις αποφάσεις μας αυτές αποσκοπούμε να διαμορφώσουμε τους πολιτικούς, προγραμματικούς και οργανωτικούς όρους συνοχής που είναι αναγκαίοι για τα επόμενα βήματα συγκρότησης του συντονισμού.  Μετά από τον κύκλο συγκρότησης επιτροπών, συζήτησης και κοινής παρέμβασης επιδίωξή μας είναι η οργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης. Εκεί με βάση τα υπαρκτά βήματα που θα έχουν γίνει η επιδίωξή μας είναι η περαιτέρω πολιτική – προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση, που θα αναλογεί σε ένα πιο αναβαθμισμένο επίπεδο κοινής λειτουργίας και δράσης. Υπό αυτή την έννοια, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύσουν μέχρι την πανελλαδική συνδιάσκεψη.

 

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ