20.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Ταξικής Κίνησης για το Πολυτεχνείο

ΨΩΜΙ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι

για την ειρήνη και για το δίκιο.

(…)

Κάθε κραυγή σου θα ‘ ναι μια πετριά

στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.

Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι

για να γκρεμίζει την αδικία.

Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,

ούτε στιγμή να ξεχαστείς.

(Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, του Τάσου Λειβαδίτη)

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Οι φωνές του παρελθόντος αντηχούν σήμερα εκκωφαντικά δυνατές. «Κάτω το ΝΑΤΟ», «Η γη είναι δική μας», «Λαέ χτύπα», «Θάνατο στο φασισμό», «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»… τα συνθήματα του 1973 παραμένουν 46 χρόνια μετά, ακόμα επίκαιρα. Το Πολυτεχνείο είναι οδηγός για το παρόν. Η λαϊκή ανυπακοή, οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες είναι ικανοί να κλονίσουν και να ρίξουν τις πιο ισχυρές χούντες.

Τα σύγχρονα «τανκ» της οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας που επιβάλλονται στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία μας, δε θα σταματήσουν αν δεν ορθωθεί το τείχος της εργατικής λαϊκής αντίστασης και πάλης. Σε μια εποχή όπου υπάρχουν τεραστιες δυνατότητες για να ζήσει καλύτερα η ανθρωπότητα, οι ισχυροί του κόσμου που κατέχουν όλο τον πλούτο και την εξουσία επιβάλλουν πολέμους, εκμετάλλευση και φτώχεια για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει ήδη διαπιστευτήρια στο ντόπιο κεφάλαιο και τους ξένους συμμάχους της ΕΕ-ΝΑΤΟ-Δανειστές: η πολιτική του ξεζουμίσματος των εργαζομένων πάει χέρι χέρι με την καταπάτηση της δημοκρατίας, με την επιβολή ενός καθεστώτος φόβου-αστυνομοκρατίας-διαρκούς ελέγχου-υποταγής στην εξουσία. Δε μπορούν να επιβάλλουν αλλιώς την πολιτική τους, χωρίς δηλαδή την ευθεία καταστολή οποιουδήποτε αμφισβητεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Θέλουν να ρίξουν ένα μαύρο πέπλο πάνω από τον πολιτισμό, την εργασία, την παιδεία.

Χτυπούν τους φοιτητές, επιχειρούν να ισοπεδώσουν τη δράση των φοιτητικών συλλόγων. Κατήργησαν με νόμο το πανεπιστημιακό άσυλο που αποτελεί κατάκτηση των αγώνων της νεολαίας και του εργατικού, λαϊκού κινήματος και σφραγίστηκε μεταπολιτευτικά. Προετοιμάζουν το έδαφος για όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής, για συνολικότερο χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και συνολικά του μαζικού κινήματος, όποιου αντιστέκεται κι αγωνίζεται.

Θέλουν εργαζόμενους που δεν αμφισβητούν και δεν παλεύουν να εργαστούν με αξιοπρέπεια και να ζήσουν καλύτερα. Γι’ αυτό και χτυπούν τα συνδικάτα μας,  προσπαθούν να διαβρώσουν τη συνδικαλιστική μας οργάνωση και πάλη.

Ταυτόχρονα θέλουν πάλι να φιλήσουμε τα χέρια των «συμμάχων» Αμερικανών, να «ξαναματώσουμε» για χατίρι τους. Ο λαός μας όμως δε ξεχνά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. Δε θα υποταχθούμε σ’ αυτούς που διαχρονικά επιδιώκουν να κάνουν κουμάντο στην περιοχή μας, αυτούς που με πολέμους κόβουν και ράβουν τα σύνορα του κόσμου,  γεμίζουν την περιοχή στρατιωτικές βάσεις, που μας θέλουν στρατιωτικά υποπόδια.

Ο αγώνας για ΨΩΜΙ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ σήμερα περνάει μέσα από τον αποφασιστικό ενωτικό μαζικό αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων, για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία του λαού και την Ειρήνη στην περιοχή, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!

ΌΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ