Σχόλιο για την επίθεση στη Σύνοδο Πρυτάνεων,29/11

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 20:15 Συντάκτης:

Άλλο ένα κρούσμα βίας και καταστολής σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Σύνοδο Πρυτάνεων στο Καβούρι, η οποία για ακόμη μια φορά συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών», αποκλείοντας τους φοιτητικούς συλλόγους από το να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Έχοντας αποκλείσει την περιοχή, πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι και διαδήλωναν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών φοιτητών.

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις της αστυνομίας σταματούσαν φοιτητές που είχαν τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή κάνοντας έλεγχο τόσο στους ίδιους όσο και στα οχήματά τους. Μάλιστα, ένας φοιτητής βρήκε σκασμένο το λάστιχο του αυτοκινήτου του!

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Χρυσοχοίδη συνεχίζει να βάζει απέναντι το μαζικό κίνημα και τους φοιτητές που μετά από αποφάσεις δεκάδων Γενικών Συνελεύσεων πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Το μήνυμα παραμένει σαφές: όποια φωνή αντίστασης ορθώνεται απέναντι στην αναβαθμισμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιχειρεί η ΝΔ θα αντιμετωπιστεί με καταστολή και τρομοκρατία για να προωθήσουν ανενόχλητοι τις αντιδραστικές τους μεταρρυθμίσεις. Το φοιτητικό και μαζικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται και γι’ αυτό μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων παρέμεινε στο σημείο, συνεχίζοντας την κινητοποίησή του.

Όσο και να προσπαθήσουν, η νεολαία δεν πτοείται. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα!

Νέοι/νέες Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου

(φωτογραφία πηγή EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.