Περί αντικειμενικής ενημέρωσης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 15:33 Συντάκτης:

 

 

Στα διυλιστήρια της Μοτρο Όιλ έγινε χθες Παρασκευή το βράδυ στις 10.30 έκρηξη με αποτέλεσμα τέσσερις εργαζόμενοι να τραυματιστούν σοβαρά.

Η είδηση δεν έγινε γνωστή παρά σήμερα Σάββατο το μεσημέρι. Στις 13.25 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Lifo, στις 14.18 στο Altsantiri news, στο Enikos μέχρι τις 14.48 δεν υπήρχε ακόμη ανάρτηση. Αργά αντανακλαστικά δημοσιογράφων; Ή από τα γραφεία του ομίλου Βαρδινογιάννη οι ειδήσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις της οικογένειας ξεκινούν  μόνο αφού γίνει η ανάλογη επεξεργασία από τη διοίκηση;

Σε παρόμοια περίπτωση αρχές της δεκαετίας του 1990, σε έκρηξη με νεκρό στα ίδια διυλιστήρια η είδηση έμεινε επίσης στη σιωπή, παρότι έγινε έγκαιρα γνωστή στα δημοσιογραφικά γραφεία, μέχρις ότου γίνει η σχετική επεξεργασία. Ομοίως ατυχήματα και δυστυχήματα σε πλοία των εφοπλιστών που διαθέτουν μέσα ενημέρωσης δεν γνωστοποιούνται πριν γίνουν οι σχετικές επεξεργασίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δυο αναρτήσεις (σε Lifo) και Altsantiri, είναι πανομοιότυπες, προφανώς προερχόμενες από τα γραφεια της ίδιας πηγής, της εταιρείας θα έλεγε και ο πιο ανυποψίαστος αναγνώστης.

Δεν χρειάζεται καμία προσθήκη ή σχόλιο.

Αυτά αρκούν.

Σύντομο ανέκδοτο: Πριν απ’ όλα δημοσιογραφία είναι η ενημέρωση του πολίτη.       

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.