Επιτυχημένη εκδήλωση της Μετωπικής Δράσης στην Λευκάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 10:15 Συντάκτης:

 

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Μετωπικής Δράσης στη Λευκάδα για τους υδρογονάνθρακες, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Εισηγητές στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 85 αγωνιστές, ήταν ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου και ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος.

Ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής αντισεισμικής μηχανικής επισήμανε με πολλές λεπτομέρειες την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και δη των Ιονίων νησιών, όπως έχουν καταγραφεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το συμπέρασμά του ήταν πώς σε περίπτωση σεισμού οι σωληνώσεις άντλησης που συνήθως χρησιμοποιούν οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κίνδυνο να προκαλέσουν εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί πρόσφατα περιστατικά που οι έρευνες για υδρογονάνθρακες προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα, ακόμη και σε ασεισμικές περιοχές.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης τόνισε ότι οι τούρκικες απειλές για γεωτρήσεις σε οικόπεδα που παραχώρησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε πολυεθνικές σηματοδοτούν το άδοξο τέλος των σχεδίων για αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας μέσω της «διπλωματίας της ενέργειας». Η επιθετικότητα της Τουρκίας ακυρώνει την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων εκ μέρους του ελληνικού καπιταλισμού. Η ειλημμένη δε απόφαση της ελληνικής αστικής τάξης να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης θα σημάνει σημαντικές υποχωρήσεις επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της σημασίας που έχει η σχετική συζήτηση στην κοινωνία της Λευκάδας. Είναι επίσης ένδειξη της απήχησης που συναντά στον κόσμο της Λευκάδας η Μετωπική Δράση, η οποία συσπειρώνει αγωνιστές προερχόμενους κι ενταγμένους στον Κομμουνιστικό Συντονισμό (Εργατικός Αγώνας, Κομμουνιστικό Σχέδιο, κ.α.), το Αριστερό Ρεύμα της ΛΑΕ, άλλους χώρους της Αριστεράς και κυρίως ανεξάρτητους αριστερούς και αγωνιστές. Η επιτυχία του εγχειρήματος στην Λευκάδα, όσο κι αν επηρεάζεται από την ευρύτερη υποχώρηση, δείχνει τις δυνατότητες αντεπίθεσης που ανοίγει σήμερα η μετωπική, ενωτική δράση…

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.