Η Χωροφυλακή ξανάρχεται με μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών , του Νικου Γουρλά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 10:45 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Χωροφυλακή ξανάρχεται με μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών , του Νικου Γουρλά

Περίπου 50 εργαζόμενοι μέλη αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων  ΕΔΩ την Πέμπτη 11 Ιουνίου πραγματοποίησαν μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας με αιτήματα για την ανεργία, την εργοδοτική τρομοκρατία την κρατική καταστολή.

Στην Αγία Βαρβάρα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχεδόν διπλάσιες από του διαδηλωτές περικύκλωσαν και εγκλώβισαν την μοτοπορεία, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο που να δώσει αφορμή για την αστυνομική επέμβαση. Ύστερα από αρκετές ώρες, η αστυνομία προσήγαγε όλους και όλες που συμμετείχαν στην μοτοπορεία, 40 και πλέον διαδηλωτές. Ανάμεσά τους βρίσκονταν συνδικαλιστές από τον επισιτισμό που μεταφέρθηκαν για «εξακρίβωση στοιχείων», στη ΓΑΔΑ, στην Ασφάλεια Πειραιά, στο Ζεφύρι, έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Η πρωτοφανής αντιμετώπιση των συνδικαλιστών και διαδηλωτών, φαίνεται και από τους τρόπους που  η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι χρησιμοποίησε για να τους απαγγελθούν κατηγορίες . Ενώ ήταν προφανές ότι τίποτα δεν είχε συμβεί, οι προσαχθέντες κλήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και τελικά τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια. Μετά από πολύωρη παραμονή, αφέθηκαν ελεύθεροι στις 5 τα ξημερώματα

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια σίγουρα δεν είναι τυχαία αφού όπως είπαν οι επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης η εντολή είχε δοθεί από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση δηλαδή από το υπουργείο δημόσιας τάξης του Χρυσοχοΐδη. Εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του «νόμου και της τάξης» που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει κτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες τους αγώνες των εργαζομένων ποινικοποιώντας τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις.

Αυτό που έγινε χθες στην Αγία Βαρβάρα πρέπει να σημάνει γενικό συναγερμό σε όλη την Αριστερά, τους εργαζόμενους, τον αγωνιζόμενο κόσμο. Είναι ίσως η πρώτη εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων που η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει. Σε κάθε περίπτωση αυτή η ενέργεια πρέπει να πάρει άμεση απάντηση από το σύνολο της πολιτικής και κινηματικής Αριστεράς, το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Αναγνώστηκε 1437 φορές Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 14:49
ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΛΑΣ

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.