Δύο χρόνια χωρίς τον Τάσο, του Μπάμπη Ματσκαλίδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:37 Συντάκτης: Μπάμπης Ματσκαλίδης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δύο χρόνια χωρίς τον Τάσο, του Μπάμπη Ματσκαλίδη

 

 

27 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την απώλεια του συντρόφου Τάσου Κατιντσάρου, ιστορικού στελέχους των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων της Επαναστατικής Αριστεράς.

Πολλά μπορώ να περιγράψω για την αγωνιστική πορεία του Τάσου, γιατί ήμασταν για πολύ μεγάλη περίοδο στην ίδια οργάνωση, την Κομμουνιστική Οργάνωση Μαχητής, η οποία και αυτοδιαλύθηκε το 1991.

 

Από εκείνη την συνεδρίαση, κατά την οποία η οργάνωσή μας πήρε την απόφαση για αυτοδιάλυση, μου έχει μείνει η τοποθέτησή του απέναντι σε άλλους συντρόφους που έλεγαν πως ναι, να διαλυθούμε, αλλά ήρθε η στιγμή να πάμε να πούμε την μικρή μας αλήθεια στα μεγάλα αριστερά ακροατήρια και ότι και οι ρεφορμιστές κάνουν αγώνες. Ο σύντροφος Τάσος, όμως, απέναντι σε αυτές τις λογικές, δεν αμφισβήτησε ότι ο ρεφορμισμός κάνει αγώνες, αλλά επέμενε ότι η Επαναστατική Αριστερά μπορεί να συγκροτηθεί σε μετωπικό σχήμα, όπου όλες οι οργανώσεις της λεγόμενης άκρας αριστεράς μπορούν να μπουν σε πανεθνικό επίπεδο κάτω από μια τέτοια μετωπική ομπρέλα. Συνάμα τόνισε λέγοντας «εσείς που θέλετε να ενταχθείτε στα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μετά από χρόνια οι αλήθειες σας μέσα σε αυτούς τους σχηματισμούς θα απομονωθούν και στο τέλος θα διαλυθούν, με αποτέλεσμα να γίνετε ένα με τον ρεφορμισμό».

 

 

Πράγματι, η οργάνωσή μας αυτοδιαλύθηκε και ο Τάσος προσχώρησε στο νεοσύστατο τότε ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα) μαζί με τους αποχωρήσαντες από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, όταν συγκροτήθηκε το 1989 η κυβέρνηση Τζανετάκη. Όταν το 2009 συγκροτήσαμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η απόλυτη δικαίωσή του. Εκεί τότε μου είπε, «τώρα μπορούμε να πούμε τις αλήθειες μας χωρίς εξαρτήσεις από τον ρεφορμισμό. Αν θέλουν ας μας ακολουθήσουν».

Ο σύντροφος Τάσος ήταν τότε εκεί, είναι και σήμερα και θα είναι και στους αγώνες του μέλλοντος δίπλα μας.

Αναγνώστηκε 448 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.