14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαλειοποίηση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, του Στέλιου Μερμίγκη

Μετά την έκδοση της απόφασης από τη δίκη της Χρυσής Αυγής γεμίσαμε αναπάντεχα από χρυσαυγιτοφάγους τόσο στα πολιτικά κόμματα όσα και στα μεγάλα δημοσιογραφικά κέντρα. Με πρώτη και καλλίτερη φυσικά τη ΝΔ και ακολουθούν και άλλοι. 

Καταλαβαίνω ότι κόπτονται όλοι τους να εισπράξουν ένα κομμάτι από την πολιτική υπεραξία που προκάλεσε η απόφαση. Οι δηλώσεις τους που λένε είτε χοντρά ψέματα είτε μισές αλήθειες απευθύνονται προφανώς σε ένα κοινό που είτε πάσχει από αμνησία είτε πάσχει από αδιαφορία. Κανένας από την χρυσή Αυγή δεν κρύφτηκε για το τι είναι. Μόνο όσοι δεν ήθελαν να δουν (γιατί άραγε;) σφύριζαν αδιάφορα ή ακόμη χειρότερα τους έκλειναν το μάτι και τους ξέπλυναν. Για παράδειγμα ποιος υπουργός δημοσίας τάξης από όσους πέρασαν από αυτή τη θέση φρόντισε να ξεριζώσει τις βαθιές ρίζες μεταξύ των χρυσαυγιτων και των σωμάτων ασφαλείας; Τα διάφορα video που κυκλοφόρησαν ελεύθερα έδειχναν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την αγαστή σχέση τους σε διάφορες επιχειρήσεις αλλά και τα τεράστια ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν οι επίλεκτες δυνάμεις καταστολής αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους την ύπαρξη αυτού του καρκινώματος. Η θρασύτατη στάση του δολοφόνου Ρουπακιά  να δηλώνει στο περιπολικό ότι είναι δικός τους και να τον αφήσουν να φύγει είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τι έκαναν για όλα αυτά οι πολιτικοί προϊστάμενοι; Απλά έκλειναν τα μάτια.

Η απαίτηση του καθηγητή πανεπιστημίου Δημήτρη Κουσουρή και θύματος της Χρυσής Αυγής το 1998 να κατεβεί η αφίσα με το πρόσωπο του από το κάλεσμα του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ με την συνοδεία της ανάλογης καταγγελίας για το τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος και τα άλλα θύματα για χρόνια με ευθύνη της τότε κυβέρνησης δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας από την μεριά αυτού του πολιτικού χώρου. Για τον πρώην υπουργό και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο σήμερα του κόμματος αυτού Α. Λοβέρδο και τις δηλώσεις του στο παρελθόν για την χρυσή Αυγή περί του μόνου αυθεντικού κινήματος με αταβιστική δράση ας τον χαίρονται και ας τον καμαρώνουν οι «σύντροφοι» του.

Τέλος μπορεί ο κύριος Κοντονής να βγήκε στα τηλεοπτικά παράθυρα ξιφουλκώντας με το πρώην πλέον κόμμα του για τις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον ποινικό κώδικα αλλά δεν μας είπε για τις τεράστιες πολιτικές και υπηρεσιακές του ευθύνες να πραγματοποιηθεί η δίκη όπως θα έπρεπε. Την εξασφάλιση δηλ. αίθουσας, την τακτικότητα των δικασίμων, την αποκλειστική απασχόληση των δικαστών, ζητήματα που αναδείκνυε συνεχώς η πολιτική αγωγή. Η ευθύνη βέβαια δεν βαραίνει μόνο τον τότε υπουργό δικαιοσύνης αλλά όλη την κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια η εργαλειοποίηση  αυτής της ιστορίας από όλους αυτούς που άσκησαν εξουσία δεν είναι η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών του φασιστικού φαινομένου και η λήψη των αναγκαίων μέτρων αλλά η ψηφοθηρική του εκμετάλλευση.

ΥΓ 1  αυτός ο ορισμός περί κομμάτων του συνταγματικού τόξου που τον εισήγαγε νομίζω ο Ευάγγελος Βενιζέλος μου προκαλεί την εξής απορία. Ένα κόμμα που έχει καταστήσει πατσαβούρα το σύνταγμα της χώρας και υπακούει μόνο στα μνημόνια και στα δημοσιονομικά σύμφωνα σταθερότητας είναι συνταγματικό;

ΥΓ 2 τα μόνα πολιτικά κόμματα που είχαν παρουσία στην πολιτική αγωγή ήταν το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΥΓ 3 το μόνο πολιτικό κόμμα που δεν κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ήταν αυτό της ΝΔ με μάρτυρα τον νυν υπουργό κ Κικίλια.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ