17 Νοεμβρίου 2020: 47 χρόνια μετά στο δρόμο σπάσαμε την τρομοκρατία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 12:35 Συντάκτης:
17 Νοεμβρίου 2020: 47 χρόνια μετά στο δρόμο σπάσαμε την τρομοκρατία

 

 

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Δελτίου Τύπου, 17/11/2020

 

 

Η εικόνα της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας σήμερα ήταν εικόνες κατεχόμενων περιοχών. Χιλιάδες αστυνομικοί, είτε σιδερόφρακτοι και πάνοπλοι, είτε με συμβατικές στολές, είτε με μηχανές που κύκλωναν την πόλη, με αύρες και ντρόουνς αποπειράθηκαν να τηρήσουν με κάθε μέσο την αντισυνταγματική απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού εναντίον του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη με εντολή Μητσοτάκη.

Η εικόνα δεν έχει όμοιά της από την εποχή της χούντας.

 

Κι ωστόσο μερικές χιλιάδες άνθρωποι, πέρασαν τα μπλόκα, αψήφησαν τον τρόμο και τις απειλές των προστίμων και διαδήλωσαν, σε όλη την Ελλάδα, κάτω από τα πανώ του ΚΚΕ, του Κομμουνιστικού Συντονισμού, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΜΕΡΑ25 που διάλεξε έναν πιο συμβολικό τρόπο διαμαρτυρίας.

 

Τα μέτρα ασφαλείας που τήρησαν οι διαδηλωτές ήταν παντού υποδειγματικά. Σε αποστάσεις, σε αραιές σειρές και με μάσκες.

 

Φυσικά, οι αφιονισμένοι υποκινητές της αταξίας που φορούν τις στολές, τηρώντας τις εντολές, έπεσαν απρόκλητα και άγρια πάνω στους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα και ξυλοκόπησαν κάμποσους ενώ έκαναν και εκατοντάδες προσαγωγές.

 

Ωστόσο το μήνυμα ενότητας και ευθύνης που εξέπεμψαν οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μια μεγάλη κατάκτηση του λαϊκού κινήματος: η τρομοκρατία σπάει στους δρόμους και στους αγώνες.

Ο λαός θα συνεχίσει να γιορτάζει και να τιμά την εξέγερση του 1973 ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης ή απαγόρευσης.

 

Η κυβέρνηση διάλεξε μια αναμέτρηση από την οποία βγαίνει αποδυναμωμένη. Επεχείρησε μια καθολική καταστολή που έσπασε. Ούτως ή άλλως η καταστολή υποκρύπτει αδυναμία και φόβο.

Επί πλέον φάνηκε καθαρά πως ο λόγος της αναστολής των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι η υπεράσπιση της υγείας του λαού αλλά η καθήλωση του λαϊκού κινήματος ενόψει και των επερχόμενων αντεργατικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων

 

Τώρα θα κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες μια άφρονης και εν πολλοίς φασιστοειδούς πολιτικής συμπεριφοράς.

Και ακόμα περισσότερο θα κληθεί να απολογηθεί και να πληρώσει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων. Οι τσαμπουκάδες δεν αρκούν για να κρύψουν τις ευθύνες της για τον πολλαπλασιασμό των νεκρών από τον covit19.

Η Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να σβηστούν όλα τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, βάσει του αντισυνταγματικού ΦΕΚ.

 

Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και απέδειξε πως παραμένει ζωντανό γιατί εμπνέει τους σημερινούς αγώνες. Συνεχίζουμε!

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.