Εκτύπωση Σελίδας

Το Ισραήλ εμποδίζει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να φτάσουν στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 09:24 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Ισραήλ εμποδίζει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να φτάσουν στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου

 

Δελτίο Τύπου Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης

 

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην ελευθερία λατρείας των Παλαιστινίων στην Κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε όλη την Παλαιστίνη από την Ισραηλινή κατοχή. Την περασμένη εβδομάδα, οι Ισραηλινές Αρχές Κατοχής εξέδωσαν οδηγίες για περιορισμό των πομπών ενόψει του Μεγάλου Σαββάτου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και για περιορισμό του αριθμού των πιστών και των επισκεπτών στην Εκκλησία σε 1.000 άτομα. Στο παρελθόν δεκάδες χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν και έλαβαν το Άγιο Φως.

Σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) εισέβαλαν στο Τέμενος Al-Aqsa, έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προκλητική παρουσία εβραϊκών φανατικών ομάδων στον ιερό χώρο. Η IOF χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη και δύναμη πυρός για να εκκενώσει τον χώρο του Τέμενους Al-Aqsa από Παλαιστίνιους πιστούς, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς και ασφυξία από δακρυγόνα. Οι Παλαιστίνιοι πιστοί αναγκάστηκαν να πάνε μέσα στα κτίρια του συγκροτήματος και να παραμείνουν μέσα έως ότου οι εβραϊκές ομάδες ολοκληρώσουν τις προκλητικές περιοδείες τους λίγες ώρες αργότερα.

Το γεγονός ότι δεν τέθηκαν περιορισμοί για όσους γιόρταζαν τις διακοπές του Πάσχα και ότι επέτρεψαν στις εβραϊκές φανατικές ομάδες να εισβάλουν στον χώρο του Τεμένους Al-Aqsa καταδεικνύει ξεκάθαρα τις πολιτικές απαρτχάιντ της ισραηλινής κατοχής και τη συνολική συστηματική στρατηγική και πολιτική της για τον Ιουδαϊσμό της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και την εθνοκάθαρση του αυτόχθονα Παλαιστινιακού πληθυσμού από την πατρίδα τους και την Αιώνια Πρωτεύουσα τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει την ανάγκη για διεθνή προστασία του Παλαιστινιακού λαού σύμφωνα με τις διατάξεις των Συμβάσεων της Γενεύης και των πρόσθετων πρωτοκόλλων τους, για να τερματιστεί η παράνομη, ανήθικη και απάνθρωπη ισραηλινή κατοχή που ξεκίνησε το 1967 και σε αυτήν την παρατεταμένη αδικία που έχει στερήσει από γενιές Παλαιστινίων τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοδιάθεσης.

Από τις αρχές Απριλίου 2022, οι αυτόχθονες Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε όλη την Παλαιστίνη, έχουν υποστεί σημαντική κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, τόσο σε συχνότητα όσο και σε σοβαρότητα, αμείωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποτρόπαιας εξωδικαστικής δολοφονίας Παλαιστινίων πολιτών , καθημερινές εισβολές σε Παλαιστινιακές πόλεις και αδιάκριτες συλλήψεις Παλαιστινίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, καθώς το Ισραήλ επιβάλλει συλλογικά μέτρα τιμωρίας εναντίον ολόκληρων πόλεων όπως η Τζενίν, η Ανατολική Ιερουσαλήμ και η Γάζα. Πάνω από 500 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τότε και περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι πολίτες σκοτώθηκαν. Πάνω από 5000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι παραμένουν στις ισραηλινές φυλακές για αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή.

Αναγνώστηκε 739 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON