Πολυτεχνείο 2022: Αγώνες και Προοπτική στο σήμερα. Προσυγκέντρωση στις 4μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 09:46 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πολυτεχνείο 2022: Αγώνες και Προοπτική στο σήμερα. Προσυγκέντρωση στις 4μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς Αναμέτρηση – οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική προοπτική, Αριστερή Ανασύνθεση και η Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση, επιχειρώντας να συνδέσουν το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για το λαϊκό κίνημα.

Η εκδήλωση άνοιξε με τηλεφωνική παρέμβαση του Γιώργου Λιάκα, γενικού γραμματέα του σωματείου της Μαλαματίνας που μίλησε για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι ενάντια στις απολύσεις και στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, ένας αγώνας που έχει βρει πλατιά κοινωνική υποστήριξη.

 Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ιωάννα Στασινού, μια εκ των εννέα φοιτητών/φοιτητριών που διώκονται στα Χανιά για την συνδικαλιστική τους δράση, με προσωπική μάλιστα παρέμβαση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως, αναφερόμενη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τιμωρήσει παραδειγματικά στο πρόσωπο τους όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Δήμητρα Ρομποτή, μέλος της γραμματείας της ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητης Ενωτικής Ταξικής Κίνησης περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι στην αγορά εργασίας, αλλά στάθηκε και με αισιοδοξία στο γεγονός ότι μέσω των αγώνων τους (όπως την μαζική απεργία της 9ης Νοεμβρίου) μπορούν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους.

Η Σίβυλλα Ράϊκου, φοιτήτρια, μέλος ΕΑΑΚ, μίλησε για την ανάγκη μαζικοποίησης του φοιτητικού κινήματος αλλά και της ανασυγκρότησης των δομών του, ώστε να γίνουν οι σύλλογοι όργανα όλων των φοιτητών και να καταφέρουν να απαντήσουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και των προοπτικών της νεολαίας.

 Ως τελευταίος ομιλητής ο Θανάσης Σκαμνάκης από το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, έχοντας ζήσει τα γεγονότα της γκρίζας επταετίας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το αντιδικτατορικό κίνημα μέχρι να καταφέρει να μαζικοποιηθεί και να βγει στο προσκήνιο όπως και για το ίδιο το Πολυτεχνείο ως συνάντησης πολλών διαφορετικών ρευμάτων και ανθρώπων, που ο καθένας και το καθένα από αυτά βίωσε και αποτίμησε με το δικό του τρόπο τα γεγονότα εκείνων των τριών ημερών. Η εκδήλωση κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ακροατήριο, στο οποίο κυριαρχούσε η παρουσία της νέας γενιάς και έκλεισε με την υπόσχεση των διοργανωτών να συνεχίσουν την προσπάθεια για την απαραίτητη συγκέντρωση δυνάμεων και τις υπερβάσεις για τους αγώνες που έρχονται.

 

Αναγνώστηκε 576 φορές Τελευταία τροποποίηση Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 18:05
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.