Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ. Κατάληψη του υπουργείου υγείας από μαχόμενους υγειονομικούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 12:51 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ. Κατάληψη του υπουργείου υγείας από μαχόμενους υγειονομικούς

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με παρέμβασή τους στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης Σωματεία των υγειονομικών στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης  απεργίας για σήμερα Πέμπτη που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ . Από τα ξημερώματα υγειονομικοί μπήκαν στο υπουργείο αποφασισμένοι να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί τη δημόσια  υγεία.

 Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων καταστολής που έσπευσαν να περικυκλώσουν το κτήριο. Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί  αποχώρησαν από το υπουργείο μετά τις 9 π.μ  καλώντας όλο το λαό στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12 μ. μέχρι 3 μ.μ.). 

Το νέο νομοσχέδιο που επιστρέφει την δημόσια περίθαλψη στην προ ΕΣΥ, εποχή, υψώνοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια  πρόσβασης της μεγάλης πλειοψηφίας των  ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

 

Αναγνώστηκε 603 φορές Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:32
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.