KOMMON

 

Την 1η Ιουλίου 2020 η κυβέρνηση του υπόδικου ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου θα ξεκινήσει την διαδικασία προσάρτησης μέρους της παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης που κατέλαβε με την επίθεση του 1967.

Πρόκειται για μια ενέργεια που ναρκοθετεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έχει ψηφίσει ο ΟΗΕ. Η σχεδιαζόμενη προσάρτηση αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο κι έχει ήδη αντιμετωπίσει την οργή του Παλαιστινιακού λαού και πολλών κυβερνήσεων.

 Τοποθέτηση του Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου

Ανιχνεύοντας μια σύγχρονη στρατηγική για την Αριστερά

 Η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού - Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ έρχεται σε κρίσιμη φάση και εν μέσω της κλιμάκωσης των ισραηλινών εγκλημάτων και παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου, της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Τριμηνιαία έκδοση Θεωρίας και Πολιτισμού

Διεύθυνση Έκδοσης: Ευτύχης Μπιτσάκης

Έγκλημα το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα και  Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan E. Toubassi αποκάλυψε σήμερα το περιεχόμενο της επιστολής που υπέβαλε σήμερα το Συμβούλιο Αράβων Πρέσβεων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Δένδια καλώντας την ελληνική κυβέρνηση βάσει του ψηφίσματος 8522 που ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών κατά την τελευταία του σύνοδο - να υιοθετήσει την επιβολή ποινικών κυρώσεων στο Ισραήλ «την κατοχική δύναμη», μονομερώς καθώς και ακολουθώντας την τάση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποτραπούν τα πρόσφατα σχέδια προσάρτησης που ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση - «η κατοχική δύναμη».

Φέτος, η οδυνηρή επέτειος της Nakba έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας Covid-19, ενός αόρατου εχθρού που απειλεί όλους και έχει διαταράξει την καθημερινή μας ζωή τους τελευταίους τρεις μήνες. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά τις εναπομείνασες προοπτικές μιας ειρηνευτικής διαδικασίας λόγω των κλιμακούμενων σιωνιστικών πολιτικών κινήσεων και των συμμαχιών τους, ιδίως της μεροληπτικής αμερικανικής κυβέρνησης που στοχεύει και προσπαθεί να διαλύσει το παλαιστινιακό ζήτημα μέσω της εφαρμογής της «Συμφωνίας του Αιώνα» και της αποικιακής επιχείρησης στην περιοχή η οποία εκδηλώθηκε στις τρεις όψεις της, την πολιτική, την οικονομική και αυτή του θρησκευτικού φανατισμού.

Την μεθόδευση - αιφνιδίως και χωρίς ανοιχτή διαδικασία διαγωνισμού - της εκχώρησης του 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Αλεξανδράκης. 

Ελληνική πρωτοβουλία με 15.000 μέλη και 56 οργανώσεις καλεί σε παγκόσμια ενότητα στο αίτημα   απονομής  του βραβείου  Νόμπελ για την κουβανική ιατρική συνεργασία.

 

Ελληνική ομάδα: ΝόμπελστουςγιατρούςτηςΚΟΥΒΑΣ/Nobel Prize for the Doctors of Cuba/

Σελίδα 1 από 2

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.