Ανακοίνωση Συντονισμού δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων για την 6η Δεκέμβρη!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 08:44 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανακοίνωση Συντονισμού δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων για την 6η Δεκέμβρη!

 

«Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες»
σε Ελλάδα, Βολιβία, Εκουαδόρ, Χιλή

Έντεκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, ένα πράγμα συνεχίζει να είναι το ίδιο εμφανές: η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής είναι το μόνο που φαίνεται να έχουν να αντιπροτείνουν οι αστικές τάξεις απέναντι στις διεκδικήσεις και τις προσδοκίες των εργαζομένων και της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή.
Το 2008, στον απόηχο του μαζικού, μαχητικού φοιτητικού κινήματος του ’06-’07 και στα προεόρτια του ξεσπάσματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η νεολαία αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ετοιμάζουν για αυτήν οι «από πάνω» δεν αποτελεί παρά μια ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της στην εργασία, την εκπαίδευση, στους αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης εν γένει.
Σήμερα, μετά από 10 περίπου χρόνια κρίσης και μνημονιακών πολιτικών, η φλόγα αυτής της αμφισβήτησης δεν έχει σβήσει. Απέναντι στην συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας και στην τρομοκρατία της καταστολής στην οποία με εμφατικό τρόπο επενδύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναβαθμίζοντας ποιοτικά το έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, το φοιτητικό κίνημα έχει ήδη δώσει τις πρώτες απαντήσεις, σπάζοντας τον φόβο και το κλίμα κοινωνικής συναίνεσης σε αυτήν την καταστροφική πολιτική.
Ζητούμενο είναι το επόμενο διάστημα οι αντιστάσεις να εξαπλωθούν αμφισβητώντας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά την στυγνή, ωμή και απροκάλυπτη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας.
Από αυτή τη σκοπιά, η 6η Δεκέμβρη πέρα από αγώνας ενάντια στην λήθη είναι ταυτόχρονα κάλεσμα συσπείρωσης και αντεπίθεσης ενάντια στην σημερινή βαρβαρότητα.
Κάλεσμα στην νεολαία που δοκιμάζεται σκληρά και εξεγείρεται ενάντια στις πολιτικές του κέρδους και της εκμετάλλευσης σε όλο τον πλανήτη. Κάλεσμα για όλον τον εργαζόμενο λαό που έχει βιώσει στο πετσί του ότι όπου δεν πίπτει ο λόγος των κυρίαρχων, πίπτει η ράβδος των μονάδων καταστολής.
Ενωτικός και μαζικός αγώνας για τα συλλογικά
και ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας!
Όλοι και όλες στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στις 18.00, στα Προπύλαια!

Αναγνώστηκε 1331 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.