Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε έξαρση: Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 14:44 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε έξαρση: Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

 

Χρειάστηκαν δυο μόλις εικοσιτετράωρα από την υπογραφή της «στρατηγικής συμφωνίας» Ελλάδας Γαλλίας  για να αποκαλυφθούν οι βαθύτερες επιδιώξεις των  πολιτικών εκφραστών του ελληνικού κεφαλαίου.

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο «συγκρότημα» (Νεα, 9 οκτ 2021)  και με πρόσχημα την τρομοκρατία προανήγγειλε την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην φλεγόμενη από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Σαχέλ. «…Η  περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής και η κατάσταση εκεί αποτελεί δυνητική απειλή αστάθειας για ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα της ΕΕ, λόγω γειτνίασης με τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο…  Η Γαλλία, συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στήριξης κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής απέναντι σε αυτή την απειλή, αναπόφευκτα και με στρατιωτικά μέσα …Εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ στην πράξη και όχι στα λόγια.

Την ίδια ώρα, τις «επιλογές» του για την εμπλοκή του σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική επέμβαση μελετά και το ΝΑΤΟ, αυτήν τη φορά στην περιοχή Σαχέλ στην Αφρική, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του γ.γ.  του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Γύρω από τον τρόπο εξέλιξης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Σαχέλ, περιοχή με μεγάλο ορυκτό πλούτο, δυνατότητες για σημαντικές εμπορικές οδούς και αναπτυσσόμενες αγορές, εκδηλώνονται ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, εντός της ΕΕ  και εντός του ευρωατλαντικού μπλοκ, κυρίως μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμιά δουλειά εκτός των συνόρων της χώρας! Κανείς φαντάρος εκτός συνόρων!

Η επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση εμπλοκή της χώρας σε αυτές τις επικίνδυνες ατραπούς μπορεί και πρέπει να βρει τη σαφή και πλατύτερη δυνατή πολιτική καταδίκη.

Πριν είναι αργά….

 

Αναγνώστηκε 471 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Οι Λαϊκές, οι πάγκοι και τα Σ.Δ.Ι.Τ.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.