Κ-σχέδιο για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 19:17 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κ-σχέδιο για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου

Σχόλιο Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

Το Σάββατο 28/12 έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος σε ηλικία 72 ετών, βαριά καταπονημένος από τον καρκίνο με τον οποίο πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ένας στρατευμένος καλλιτέχνης με την πλευρά εκείνων που δεν σταματούν να ονειρεύονται, να αγωνίζονται και να διεκδικούν ένα αλλιώτικο και καλύτερο αύριο. Οι στίχοι του τόσες δεκαετίες μας ταξίδευαν από την Μακρόνησο στον σταυρό του Νότου και σε άγνωστες θάλασσες δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων.

Η ηθική στάση του απέναντι στους αδύναμους, που όρισε τη ζωή του, επικυρώθηκε στην τελική περίοδο, με τον ίδιο να προτρέπει πριν λίγες μέρες τον κόσμο να προσφέρει αίμα αντί για δώρα τις μέρες των Χριστουγέννων και την οικογένειά του να μας καλεί αντί για στέφανα στην κηδεία του να καταθέσουμε χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας. Ο θάνατός του αφήνει ένα τεράστιο κενό αλλά και μια πολύ βαριά κληρονομιά για όλους και όλες εμάς που θα συνεχίσουμε να χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία αναζητώντας μια άλλη κοινωνία.

Αθήνα, Δεκέμβριος 2019

Αναγνώστηκε 1892 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.