Εκτύπωση Σελίδας

Όλοι και όλες στη Νέα Σμύρνη για να σπάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός! Τρίτη 9/3 στις 18:00, πλατεία Νέας Σμύρνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 11:24 Συντάκτης: Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Όλοι και όλες στη Νέα Σμύρνη για να σπάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός! Τρίτη 9/3 στις 18:00, πλατεία Νέας Σμύρνης

 

 

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες και θύματα συνεχόμενων αν όχι καθημερινών γεγονότων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Μετά τη βίαιη και παντελώς απρόκλητη καταστολή των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων γύρω από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ακολούθησε το περιστατικό της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που λειτούργησε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε έλεγχο « ρουτίνας » των πραιτοριανών της κυβέρνησης στην κεντρική πλατεία της πόλης, αρχικά επιβλήθηκε πρόστιμο σε οικογένεια που τηρούσε όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα και εν συνεχεία ακολούθησε ξυλοδαρμός νεαρού που διαμαρτυρήθηκε για τη στάση της αστυνομίας, από άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ. Το έργο της συμμορίας του Χρυσοχοίδη ολοκληρώθηκε με προσαγωγές και συλλήψεις.

 

Ένα περιστατικό που ακόμα και τα αστικά ΜΜΕ – γραφεία τύπου του Μαξίμου, δυσκολεύτηκαν να υπερασπιστούν, όπως συνήθως κάνουν. Αρχικά μίλησαν για επίθεση νεαρών σε αστυνομικούς, αλλά υποχώρησαν μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή. Έτσι τη σκυτάλη παρέλαβαν τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του νεαρού που δέχθηκε την επίθεση, παρουσιάζοντας έναν φάκελο πολιτικών φρονημάτων που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές για τον λαό και τον τόπο εποχές.

 

Είναι φανερό ότι η καταστολή κάθε δημοκρατικού δικαιώματος συνιστά βασικό γρανάζι της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και αναδεικνύει τη βαθιά αντιδημοκρατική στροφή της αστικής δημοκρατίας σήμερα. Η κυβέρνηση των σκανδάλων, που αδυνατεί να ελέγξει και φέρει ακέραια ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας, τις τεράστιες επιπτώσεις της στην οικονομία και στον ίδιο τον λαό, καταφεύγει στη βία, την καταστολή και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, μετατρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις σε ρυθμιστές της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

 

Η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομοκρατία και απαγόρευση κυκλοφορίας και κάθε κοινωνικής συναναστροφής, αλλά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την πραγματοποίηση μαζικών δωρεάν τεστ, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υγειονομικά μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται.

 

Το σύγχρονο δημοκρατικό ζήτημα είναι εδώ, το « δεν μπορώ να αναπνεύσω » του GEORGE FLOYD, μέσα σε λίγους μήνες μετατράπηκε στο « πονάω » που φώναζε ο νεαρός στην Νέα Σμύρνη, στη θέση του οποίου θα μπορούσε να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε και η οποιαδήποτε από εμάς. Το δημοκρατικό ζήτημα, μαζί με την μάχη για την υγεία του λαού και το δικαίωμα στην εργασία, να γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι της κυβέρνησης, τη στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια οξύνεται.  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει.

  • Αλληλεγγύη και απόσυρση όλων των κατηγοριών από τους συλληφθέντες

  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από τις γειτονιές μας

  • Αγώνας για ζωή, μέτρα για την υγεία, κάτω της κυβέρνησης η τρομοκρατία

  • Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΥ, ΔΙΑΣ, αφοπλισμός της αστυνομίας μπροστά στο λαϊκό κίνημα

  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 9/3 στις 18:00 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

 

Αναγνώστηκε 399 φορές