Εκτύπωση Σελίδας

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο και το Δίκτυο Σπάρτακος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 10:04 Συντάκτης: Νέοι-έες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο και το Δίκτυο Σπάρτακος

 

Νέοι-έες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Στις 27 Μαΐου παραπέμπεται σε δίκη στην Αλεξανδρούπολη ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος ως διαχειριστής της σελίδας του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση. Η ποινική δίωξη ξεκίνησε έπειτα από μήνυση εν ενεργεία αξιωματικού και πρώην διοικητή μονάδας στην Αλεξανδρούπολη για καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα το 2014 και το 2018  και αφορούσαν πράξεις του ίδιου σε βάρος στρατιωτών. Για τις καταγγελίες αυτές ο αξιωματικός το 2014 οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο και απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών όχι για τις πράξεις αλλά για την πρόθεσή του να βλάψει τους καταγγέλλοντες.

 

Η δίκη στην ουσία αποτελεί  μια πρωτοφανή μεθόδευση εκ μέρους των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις φωνές αντίστασης μέσα στον στρατό και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων γι’ αυτό χτυπούν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

 

Είναι εμφανής η πρόθεση φίμωσης οποιασδήποτε φωνής έρχεται να αμφισβητήσει την ομαλότητα και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης, με παρεμπόδιση του ελεύθερου συνδικαλισμού στους χώρους δουλειάς, καταστολή των κινητοποιήσεων, ποινικοποίηση των αγώνων και διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών .

 

Η αθώωση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου θα είναι νίκη για το αντιπολεμικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να δημιουργήσουν προς κάθε εστία αγώνα και αντίστασης. Όταν η απειλή του πολέμου, από φάντασμα του παρελθόντος μετατρέπεται σε ενδεχόμενο για το παρόν και το άμεσο μέλλον, το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό αποκτά τεράστια σημασία. Γι’ αυτό και δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται, αλλά θα είναι εδώ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φαντάρων, τις αξιοπρεπείς συνθήκες θητείας, την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, απέναντι στα καψόνια και στην καλλιέργεια φιλοπόλεμων και εθνικιστικών αντανακλαστικών του Ελληνικού Στρατού.

 

Ως νέοι και νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ποινική δίωξη του Νίκου Χαραλαμπόπουλου και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και ζητάμε την αθώωσή του. Καλούμε κάθε μαζικό φορέα, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και τοπικές κινήσεις να καταδικάσουν τα σχέδια τρομοκράτησης και φίμωσης του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Αναγνώστηκε 753 φορές